вівторок, 22 квітня 2008 11:08

У разі тайфуну олімпійський вогонь в Сянгані повезуть в автомобілі

У разі тайфуну або зливи у день естафети олімпійського вогню в Сянгані, наміченого на 2 травня, факел везтимуть маршрутом забігу в автомобілі. Крім того, запланований восьмигодинний маршрут естафети у разі негоди може бути скорочений. Люди нестимуть факел стільки, скільки це буде можливим. Поліція заперечує, що попереджувальні плани мають якесь відношення до безпеки забігу.

За даними місцевої обсерваторії, за останні 20 років тайфун відвідав Сянган лише одного разу. Тричі у місті бушували зливи. Про те, яка погода очікується 2 травня, синоптики зможуть повідомити не раніше найближчої п"ятниці. До сьогоднішнього дня в поліцію надійшли тільки три заявки на проведення акцій в день естафети. Одне з них подане від імені правозахисників з Союзу на підтримку патріотичних демократичних рухів в Китаї, які планують провести альтернативний забіг з факелом, який символізує надію на поліпшення прав людини в країні. Дві інші надійшли від груп, охочих продемонструвати підтримку Олімпійських ігор.

Три тисячі поліцейських охоронятимуть порядок в день проведення естафети. Навколо факела встановлять багатошарове кільце захисту з членів народної озброєної поліції, посланих центральним урядом, і співробітників поліції Сянгана. Близько 150 добровольців з числа студентів і службовців Сянгана також збираються взяти участь в охороні факела.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У разі тайфуну олімпійський вогонь в Сянгані повезуть в автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути