середа, 27 травня 2009 14:40

У "Динамо" найкраща атака в чемпіонаті, а в "Шахтаря" - захист

У "Динамо" найкраща атака в чемпіонаті, а в "Шахтаря" - захист

Чемпіон України київське "Динамо" - найрезультативніша команда Прем"єр-ліги сезону 2008/2009. У 30 матчах кияни забили 71 м"яч, що в середньому складає 2,37 голів за гру. Пропустили кияни 19 голів.

Срібний призер чемпіонату донецький "Шахтар" забивав в 1,5 разу менше - 47 м"ячів (1,57 голів за гру), правда варто відзначити, що у "гірників" найкращий в чемпіонаті захист - всього 16 пропущених м"ячів. На три голи менше "Шахтаря" забив володар бронзових медалей харківський "Металіст" - 44 голи (1,47 голів за гру).

Тільки шість перших команд зуміли завершити сезон з позитивним балансом забитих і пропущених м"ячів.

Найкрупніша перемога на рахунку "Динамо": у 11-му турі кияни на своєму полі розгромили луганську "Зорю" з рахунком 5:0. Найрезультативніший матч трапився також за участю киян. У 16-му турі "Динамо" на виїзді обіграло "Ілічівець" з рахунком 4:3.

Менше всього голів глядачі побачили в 1-му і 12-му турах - по десять, причому в 12-му турі було зафіксовано відразу чотири "сухих" нічиї. Найрезультативнішим видався 11-й тур, в якому команди відзначилися 26 разів.

Всього за сезон команди забили 552 голи, що складає 2,3 гола за гру. Різниця забитих і пропущених м"ячів - 306:246.

Нагадаємо, 26 травня завершився чемпіонат України серед команд Прем"єр-ліги сезону 2008/2009. Чемпіоном України стало київське "Динамо", яке завоювало пряму путівку в Лігу чемпіонів.

Донецький "Шахтар" виграв "срібло" і гратиме в кваліфікації ЛЧ. У Лізі Європи Україну представлять "Металіст", донецький "Металург" і "Ворскла". Здобули путівки у першу лігу ФК "Харків" і ФК "Львів".

Liga.net

Зараз ви читаєте новину «У "Динамо" найкраща атака в чемпіонаті, а в "Шахтаря" - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути