вівторок, 19 червня 2012 16:05

У польських ресторанах шкодують, що ненаситні росіяни й ірландці вилетіли з Євро

У польських ресторанах шкодують, що ненаситні росіяни й ірландці вилетіли з Євро
Пиво лишається найпопулярнішим напоєм серед вболівальників. Фото: gazeta.ua

Чемпіонат Євро-2012 року - це справжні жнива для польського бізнесу. У декілька разів піднялись прибутки у таксистів, продавців сувенірів і рестораторів. Останні заявляють, що найбільше грошей у них залишать уболівальники з Росії.

Російські уболівальники у ресторанах проводять багато часу – перед матчем і під час. Це дає реальну вигоду для рестораторів. Як стверджує Міхал Баєрськi, шеф-кухар одного з італійських ресторанів у Варшаві, з одного столика виторг може бути до чотирьох тисяч злотих (9500 гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобиль - це все, що ми знали про вашу країну до приїзду" - французи

Наприклад, у цьому ж ресторані, коли Росія грала з Чехією, а потім з поляками – замовили 300 піц. Використали всю муку і дріжджі. Більш того, російським уболівальникам подобаються дорогий алкоголь, що значно підвищує фінансове становище ресторану. Проте не кожен  з уболівальників Євро-2012 є шанувальником розкішного алкоголю.

Найбільш популярним серед фанів є пиво. Наприклад, в одному з варшавських пабів закінчилося пиво через 15 хвилин після відкриття.

"Ми не були готові до того, що буде такий попит", – зізналася Рафал Соколовські, менеджер ресторану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращий кемпінг України - у селі Литвинівка на Київщині

У зв'язку зі збільшенням кількості уболівальників це також золотий час  і для місцевих магазинчиків, магазинів з алкоголем, і таксистів. Однак на Чемпіонаті заробляє не тільки польська столиця. В барах і ресторанах Труймяста, наприклад, відпочивали ірландці, а у Вроцлаві уболівальники з Чехії.

Ресторатори зазначають, що завдяки Євро-2012 обіг збільшився в кілька разів, ніж в цей самий період у попередні роки. Подальші плани підірвані тим, що вибули команди росіян і ірландців.

"Ми трохи розчаровані результатом, тому що у разі проходження росіян, а також поляків, це свято тривало б довше", – повідомив з жалем Рафал Боровські, менеджер одного з ресторанів Варшави.

Зараз ви читаєте новину «У польських ресторанах шкодують, що ненаситні росіяни й ірландці вилетіли з Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути