Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 09:01

У матчі з "Ювентусом" Луческу продавав своїх гравців – огляд української преси

У матчі з "Ювентусом" Луческу продавав своїх гравців – огляд української преси
Микола Шапаренко був найкращим гравцем у складі "Динамо". Фото: Reuters

Українські ЗМІ відреагували на поразку "Динамо" від "Ювентуса" - 0:2.

"Луческу намагався продати якомога більше своїх підопічних. Але після фінального свистка виправдали себе тільки Бущан і Шапаренко" - пише "Трибуна".

"Є велика різниця між тим, як себе продає сам гравець, і як - тренер. У першому випадку футболіст постійно намагається отримати м'яч, багато його втрачає, плює на партнерів і на тактичні побудови. Якщо в 90-ті це проходило, то зараз таке складно уявити. У тих же Б'єлси, Сарри або Нагельсмана більше шансів зіграти в Зінченка, ніж у топового Куарежми.

Тому, щоби продати гравця сильному тренеру за хороші гроші, потрібно переконати його, що хлопець підготовлений технічно, фізично, ладнає з партнерами по команді і виконує установку. Сьогодні футболісти "Динамо" здебільшого саме це й робили. Циганков багато переміщався, пару разів брав гру на себе, бив зі штрафного. Супряга відкривався, боровся за верхові м'ячі. Шапаренко просував м'яч, пасував з точністю 94%. А Миколенка, щоби він себе проявив, навіть під кінець гри повернули на рідну позицію, де той трохи наробив шуму й упустив Куадрадо. У сумі вийшло на трієчку - обійшлося без розгрому, але хотілося більшого.

Футболістам "Ювентуса" себе продавати не треба. Ремзі й Рабйо на двох отримують стільки, скільки весь склад "Динамо" разом із дублем. Мората раз по раз провалюється в одному топклубі і тут же отримує пропозицію від іншого. І далі за списком. Але щоб перемогти сьогодні, потрібно було диво на кшталт того, яке відбулося в недавній зустрічі України та Іспанії.

У це диво не вірилося ні на хвилину. Навіть цей суперник - з недосвідченим тренером, без головної зірки і зламаним капітаном - не видавався командою, яку можна перемогти. Просто через максимальну стерильність володіння м'ячем на чужій половині поля і страхом зробити помилку. Це невигідно відрізняло "Динамо" від "Шахтаря" часів Мірчі. Ті могли створити хоча б пару крутих можливостей у грі з грандом, перед тим як пропустити п'ять голів".

dynamo.kiev.ua бачить іншу причину поразки.

"На жаль, відрізаною від усієї команди виявилася наша лінія атаки, а саме Буяльський і Супряга. Ті контратаки, в які, за ідеєю, повинні були вибігати динамівці, не було кому розганяти і кому давати вперед. Зусилля Шапаренка, який починав атаки зі своєї половини поля і продовжував, рухаючись на чужу, йшли "в молоко", оскільки адекватного продовження їм не було. Супряга тільки починає свій шлях, а ось Буяльський - гравець досвідчений. Він не мав права так розчинятися на полі в матчі, де потрібен хоча б мінімальний досвід, для того щоб вести за собою молодих партнерів.

Уся команда якось боялася відпустити суперника. Це відчувалося в кожному русі гравців "Динамо"

Можливо, надія була на динамівських крайків Циганкова й Де Пену, але тут уже Андреа Пірло блискуче нейтралізував ці сильні сторони киян тим, що запропонував своєму вчителеві Мірчі Луческу виключно флангову гру. І Циганков, і Де Пена змушені були думати в основному про оборону й витрачати себе в оборонних діях, не встигаючи відновитися до атакувальних. Крім того, вони боялися зробити фатальну втрату в атаці і залишити за собою порожній простір. Взагалі вся команда якось боялася відпустити суперника. Це відчувалося в кожному русі гравців "Динамо".

ua-football пише, що після матчу Луческу занадто хвалив свою команду:

"Повернення "Динамо" в Лігу чемпіонів вийшло змазаним - "Ювентус" на класі здолав підопічних Мірчі Луческу (2:0), яким не допомогли ні відсутність Роналду, ні травма К'єлліні, ні перший за 10 місяців вихід Гармаша. Обидва м'ячі за італійців провів центрфорвард Альваро Мората, тоді як у "Динамо" стовідсоткових шансів і не було. Мірча Луческу після гри випромінював оптимізм - мовляв, на деяких відрізках команді вдалося нав'язати рівну боротьбу. Перебільшує Містер, але, напевно, він має рацію - команді потрібно не розгубити впевненості, графік дуже складний".

"Футбол-24" не втрачає оптимізму.

"Миколенко, мабуть, єдина світла пляма "Динамо" в атаці. За ті хвилин 7, які Віталій провів на лівому краю, було більше небезпеки, ніж за весь матч від партнерів. Буяльському створив момент, але Віталій під тиском не знайшов найкращого рішення – слабкий удар. Сидорчук випробував свою праву ногу з льоту, Щенсни без проблем узяв дальній удар.

На 85-й хвилині Вербіч загубив Куадрадо на правому фланзі, а Мората переграв Забарного в позиційній боротьбі і прошив Бущана. Матч завершено – 0:2. Пам'ятаєте, матч Іспанія – Україна (1:0) у відборі Євро-2016, коли все той же Альваро був вирішальним? І за що Мората так полюбив наших захисників! Відразу ж після матчу Луческу, схоже, знайшов першого винуватця. Показує 75-річний тренер Бущану, мовляв, ну як же ти так парирував перед собою, я б отак убік відбивав.

Справді, коли установка тренера – зіграти на 0:0, такі подарунки супернику, ще й на виході з роздягальні, коштують надто дорого і стають золотими. По суті, гра тривала до першого забитого. "Динамо" поки що не готове з такими командами, як "Ювентус", демонструвати характер і виривати очки. Шкода, що лише з виходом Вербіча, переведенням Миколенка ліворуч і навіть дебютною в сезоні появою Гармаша хоч якісь моменти все ж пішли. Сидорчук і Шапаренко непогано пристрілювалися, а іншим господарям заштовхати круглого з меж воротарського так і не вдалося. Хороші, але надто пізні 20 хвилин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилка на початку другого тайму змінила картину на полі – Луческу

Наступну гру "Динамо" зіграє 28 жовтня в Будапешті проти "Ференцвароша".

Зараз ви читаєте новину «У матчі з "Ювентусом" Луческу продавав своїх гравців – огляд української преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути