середа, 02 липня 2008 14:18

У матчі з Кудрявцевою Шарапова перекричала ревучий мотоцикл

У матчі з Кудрявцевою Шарапова перекричала ревучий мотоцикл

На Вімблдоні Марія Шарапова сенсаційно програла своїй співвітчизниці Аллі Кудрявцевій у другому колі. Не зважаючи на відверто слабкий виступ фаворитки, глядачі напевно запам"ятають ту гру. За нетривалі два сети матчу тенісистка встигла кілька разів шокувати публіку.

Перший раз - коли з"явилася на корті в екстравагантній формі. І повторно - під час гри видавши крик, зрівнюваний за гучністю зі звуком працюючого пневматичного дриля, пише РИА Новости.

Британська газета Telegraph зміряла рівень звуку, що видається росіянкою під час удару по м"ячу. У грі з Кудрявцевою, а саме у момент першої подачі в другому сеті, їй вдалося крикнути на 103,2 децибела, тобто голосніше, ніж ревуть мотоцикл чи газонокосарка.

Абсолютне (торішнє) досягнення Шарапової - 103,7 децибела - голосніше невеликого літака, який приземляється. Люди, які розмовляють не підвищуючи голосу, видають звук гучністю від 60 до 70 децибел. А больовий поріг - це 115 децибел.

У порівнянні з досягненнями Шарапової меркнуть звуки, які видають її переслідувачі: Серена Вільямс (88 децибел) і її сестра Венус (85 децибел - таку гучність видають двигуни мотоциклів HarleyDavidson).

- Мені важко утриматися, тому що я так роблю з чотирьох років, - одного разу сказала Шарапова. - Коли я дивлюся на себе по телевізору, мені не завжди це подобається, але все відбувається автоматично.

postimees.ee

Зараз ви читаєте новину «У матчі з Кудрявцевою Шарапова перекричала ревучий мотоцикл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути