неділя, 11 червня 2017 12:00

"У Фінляндії серйозні кадрові проблеми, Україна зобов'язана це використати"

"У Фінляндії серйозні кадрові проблеми, Україна зобов'язана це використати"
Шахов: "Якщо Фінляндія поведе в рахунку, вона повторюватиме тактику Мальти". Фото: dynamomania.com

Сьогодні збірна України зіграє на виїзді проти команди Фінляндії в рамках кваліфікації до КС-2018. Матч в Тампере розпочнеться о 19.00. Телетрансляція - ТРК "Україна", текстовий онлайн проведе наш сайт.

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов характеризує суперника синьо-жовтих. Зокрема, різницю між нинішньою командою і тією, яку підопічні Андрія Шевченка обіграли в Одесі минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник збірної Фінляндії розізлив Шевченка

"В порівнянні з осіннім матчем проти України збірна Фінляндії змінилася дуже сильно. По-перше, тому, що змінився тренер. Маркку Канерва ще раніше добре себе проявив, працюючи з молодіжною збірною - перший тренер, якому вдалося вивести команду у фінальну частину молодіжного Євро. Крім того, він працював і з національною збірною в статусі "в.о.". До призначення шведа Ханса Бакке, під керівництвом якого Фінляндія програла в Одесі, фіни з п'яти матчів виграли три, ще два зіграли внічию.

Канерва дуже багато змінив у грі збірної Фінляндії. Перш за все, фіни повернулися до гри в чотири захисники замість п'яти. Плюс команда намагається більше володіти м'ячем, ніж раніше. Але остаточні підсумки роботи тренера підводити рано. Хоча б тому, що після звільнення Бакке при Канерві збірна Фінляндії ще не зіграла жодного домашнього матчу. А фінська збірна вдома і в гостях - це дві різні команди, в тому числі за манерою гри: в гостях вона краще контролювала м'яч.

Фінам як і раніше не щастить кадрово. В Одесі проти України команда грала без більшої частини "основи". В Тампере у Фінляндії теж не буде багатьох ключових гравців. Крім Єрьоменка, який не грає з відомих причин, матч пропустять дві провідні захисники - травмований Перпатім Хетемай з італійського "К'єво" і дискваліфікований Александер Рінг. Плюс не буде основного центрального захисника Паулюса Араюурі, який до цих пір відіграв усі матчі без замін. Втрати - більш, ніж серйозні. І збірна України зобов'язана їх використати, не дивлячись на результат поєдинку з Мальтою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мальта уміє захищатися" - Шевченко пояснив поразку від 182 команди світу

Перевага фінів у тому, що багато "збірників" грають в північно-європейських чемпіонатах. Які проходять за схемою "весна - осінь". Тому на тлі втоми наших гравців збірна Фінляндії має виглядати свіжішою. Ще один момент - Україна катастрофічно - це показав матч з Мальтою в тому числі - не вміє зламувати насичений захист суперника. І якщо раптом Фінляндія поведе в рахунку, вона, звичайно, відійде назад, десь повторивши тактику мальтійців. Хоча в захисті грає далеко не ідеально. Отже збірній України бажано забивати першими, щоб потім було легше. Тим більше, що фіни в цьому відборі ще не здобули жодної перемоги. Відповідно, у себе вдома вони будуть кістьми лягати. Але думаю, що Україна виграє з різницею в один або два м'ячі. Два рази поспіль команда не повинна зганьбитися", - резюмує журналіст.

На даний момент збірна України займає в групі 3-тє місце, маючи 8 очок. Фінляндія з одним очком посідає 5-ту сходинку, випереджаючи аутсайдера Косово лише за додатковими показниками.

"Синьо-жовті" раніше сенсаційно поступилися Мальті, яка знаходиться на 182-й позиції в рейтингу ФІФА, з рахунком 0:1.

Зараз ви читаєте новину «"У Фінляндії серйозні кадрові проблеми, Україна зобов'язана це використати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути