середа, 20 лютого 2013 13:20

У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси

У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси
Пісторіус зізнався, що він помилково стріляв у Стенкамп ФОТО: Reuters

У будинку шестикратного паралімпійського чемпіона Оскара Пісторіуса, який звинувачується в навмисному вбивстві своєї дівчини Реви Стенкамп, знайшли коробку з патронами калібру 38. Пісторіусу висунуть звинувачення в зберіганні нелегальних боєприпасів. Про це заявив слідчий Хілтон Бота, повідомляє Agence France-Presse.

За словами Бота, у Пісторіуса не було ліцензії на володіння цим типом боєприпасів, тобто він зберігав їх незаконно. Скільки саме патронів було в коробці у спортсмена, не уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий безногий бігун застрелив подругу, переплутавши її з грабіжником

20 лютого в суді тривають слухання з приводу можливого звільнення Пісторіуса під заставу. Сторона звинувачення стверджує, що спортсмен вбив свою дівчину після сварки з нею. Сам Пісторіус зізнався, що він стріляв у Стенкамп, але пояснив, що зробив це помилково, прийнявши її за грабіжника. У той же час, у звинувачення є свідки, які готові розповісти, що незадовго до вбивства дівчини чули з дому Пісторіуса звуки сварки.

Стенкамп була вбита в ніч на 14 лютого в будинку Пісторіуса. Смертельні поранення дівчина отримала через двері у ванній кімнаті. Легкоатлет стріляв у Стенкамп з пістолета калібру 9 мм, який він зберігав під ліжком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісторіус розплакався у залі суду

26-річний Пісторіус, якому в дитинстві ампутували обидві ноги по коліно, виступає в бігу на короткі дистанції. Пісторіус використовує спеціальні протези з вуглепластика. Південноафриканець шість разів вигравав золоті медалі Паралімпійських ігор, а в 2012 році став першим безногим спортсменом в історії, який взяв участь в Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «У будинку Пісторіуса знайшли нелегальні боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути