пʼятниця, 15 лютого 2013 13:58

Пісторіус розплакався у залі суду
8

Фото: ФОТО: Reuters

Південноафриканський прокурор Джеррі Нел заявив, що сторона звинувачення вимагатиме визнати вбивство подруги бігуна Оскара Пісторіуса навмисним. Нел сказав про це в залі суду, де має вирішитися, чи буде Пісторіус, якому пред'явлено звинувачення у вбивстві дівчини, звільнений під заставу. Однак суддя переніс слухання на 19 лютого. Про це повідомляється в онлайн-трансляції суду на сайті Sky News.

Якщо вбивство буде визнано навмисним, Пісторіусу буде важко домогтися звільнення під заставу. За південноафриканським законам, в цьому випадку адвокатам спортсмена доведеться перерахувати виняткові обставини, у зв'язку з якими Пісторіус повинен бути звільнений з-під варти.

Пісторіус розплакався в залі суду. За словами адвоката спортсмена, його клієнт перебуває у "вкрай травмованому стані розуму".

Вбивство дівчини Пісторіуса, 30-річної Реви Стенкамп, відбулося в ніч на 14 лютого. Пісторіус застрелив свою подругу з пістолета. Спортсмен стріляв через двері у ванну кімнату і потрапив дівчині в голову, грудну клітку, руку і таз.

Спочатку повідомлялося, що Стенкамп готувала Пісторіусу сюрприз, а бігун помилково прийняв дівчину за грабіжника і відкрив вогонь. Однак поліція не підтвердила цю інформацію. Джерело південноафриканського видання Beeld повідомив, що за дві години до вбивства Стенкамп сусіди викликали в будинок Пісторіуса поліцію через гучну сварку між спортсменом і його дівчиною.

26-річний Пісторіус, в якого обидві ноги ампутовані нижче коліна, виступає на спеціальних протезах. Він шість разів вигравав золото Паралімпійських ігор на різних дистанціях. Пісторіус бере участь і в змаганнях звичайних спортсменів. У 2011 році у складі збірної ПАР він завоював срібну медаль чемпіонату світу в естафеті. У 2012 році Пісторіус виступив на Олімпійських іграх в Лондоні і став першою людиною без ніг, яка брала участь в олімпійських змаганнях з бігу.

Зараз ви читаєте новину «Пісторіус розплакався у залі суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути