четвер, 05 грудня 2013 14:42

"У Блаттера також не було конкурентів на виборах" - Данилов

"У Блаттера також не було конкурентів на виборах" - Данилов
Віталій Данилов залишається президентом прем'єр-ліги до нових виборів ФОТО: Gazeta.ua

Президент прем'єр-ліги Віталій Данилов поспілкувався з журналістами перед і після зборів учасників організації. Нагадаємо, вчора у Києві мали пройти вибори очільника УПЛ, але вони не відбулися через відсутність кворуму. Шість клубів не прислали своїх представників.

"Я б не хотів порівнювати себе з Блаттером, але у нього також не було конкурентів на виборах."

Що нового ви можете запропонувати клубам?

"У нас є про що поговорити. Можливо вони щось запропонують. У принципі, основні речі, які ми декларували, - це стабільність чемпіонату та ряд питань пов'язаних з медіа та рекламними правами."

Що таке стабільність чемпіонату?

"Відсутність таких кричущих випадків, який трапився з "Арсеналом".

Це ваші треті вибори.

"Головне, щоб була довіра від клубів. "

Ви хотіли, щоб сьогодні приїхали перші особи клубів?

"Річ у тому, що у нас пройшла зустріч перед матчем збірної України з Францією. Тоді зібралися майже всі власники клубів і обговорили всі актуальні питання. Були дані зрозумілі меседжі, що хотіли б бачити від наступного президента прем'єр-ліги і в якому напрямі працювати. Думаю, власники клубів делегували своїх представників з повноваженнями обрати ту чи іншу людину."

Ваші критики закидають вам зникнення двох клубів прем'єр-ліги. Що ви їм скажете?

"Почнемо з того, що у кожного клубу є власник. По-друге, є атестаційний комітет Федерації футболу України, який має видавати атестат на участь у чемпіонаті. Прем'єр-лізі делеговані права на проведення чемпіонату. Ми все для цього робимо. Ми навіть виконували те, чого не повинні були. У ситуації з "Арсеналом" ми готові були виступити посередниками, але всі ці зусилля виявилися марними."

Сьогодні буде обговорюватися питання про створення фінансового фонду допомоги клубам, які можуть зникнути?

"Навряд чи. Сьогодні я буду пропонувати і ми вже частково це обговорили з власниками клубів те, що має бути стабільність. Вона повинна виражатися у фінансових гарантіях."

Як ви ставитеся до можливого скорочення чемпіонату України?

"Як будь-яка людина, що зацікавлена у розвитку футболу, негативно. Хочеться, щоб усі регіони нашої країни були представлені у вищому дивізіоні. На жаль, зараз цього немає. Думаю, в Україні є достатньо людей, які могли б посприяти проблемним областям."

Порівняно з попередніми виборами цього разу градус понизився.

"Власники клубів говорять, що гроші люблять тишу. Кожен скандал впливає на імідж організації, відповідно і на клуби, які є її учасниками".

Через 40 хвилин очікування учасники зборів розійшлися. Наступні зустріч учасників прем'єр-ліги запланована на 18 грудня. Вчора не було представників "Динамо", "Таврії", "Дніпра", "Карпат", "Волині" та "Арсеналу". Хоча пізніше генеральний директор сімферопольського клубу Олександр Бойцан заявив, що запізнився.

"Це саботаж. Але є і одна хороша новина — у прем'єр-лізі залишилося 16 клубів. Поки ми не можемо видалити з чемпіонату клуб, який припинив своє існування."

Який зараз у вас статус?

"Я продовжую бути президентом прем'єр-ліги до нових виборів."

Як відреагували ті представники клубів, які прибули на збори?

"Якщо є питання до Данилова, то я готовий їх вислухати. Потрібно приходити на збори і відкрито у камеру їх озвучувати, а не писати на сайті "Карпат" про ліквідацію прем'єр-ліги.

До мого подиву немає нікого з "Динамо". Все-таки, людина, яка є віце-президентом УЄФА могла би проконсультувати свого брата-президента "Динамо", що це нелогічно. (Ігор Суркіс заявив, що хоче, щоб зібралися всі власники клубів, а не їх представники).

З Ігорем Коломойським я спілкувався. Він сказав, що сьогодні не зможе приїхати через день народження мами. Спробую з ним зв'язатися, щоб почути його позицію чи якісь пропозиції. Треба проводити чемпіонат і насамперед розібратися з таблицею.

У жодній країні світу прем'єр-ліга не впливає на суддівство. Скажімо в Англії, і це була моя пропозиція, є арбітри, які не підчиняються федерації футболу. Це окрема структура. У нас арбітри відносяться до ФФУ. До чого тут прем'єр-ліга.

Клуби заробляли би набагато більше, якби був єдиний пул. Зараз я наполягаю на цьому. Зараз у нас є два пули. Я пропонував провести прозорий тендер. Клуби на це не пішли. Зараз прем'єр-ліга ніяк не може вплинути на об'єднання пулу. Тим не менше, сьогодні всі клуби заробляють. На футболках гравців вже нема куди ставити спонсорів.

Зараз ми у правовому глухому куті. Є прем'єр-ліга, є 16 клубів і президент Данилов, але ми не можемо прийняти рішення по турнірній таблиці", - зазначив Данилов.

Нагадаємо, єдиним кандидатом на виборах є діючий президент УПЛ Віталій Данилов. Він керує організацією з моменту її заснування — 2008-го року.

Зараз ви читаєте новину «"У Блаттера також не було конкурентів на виборах" - Данилов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути