середа, 30 жовтня 2013 10:43

"Питання введення гарантійних внесків клубами зустріло шалений опір з боку Стороженка" - Данилов

"Питання введення гарантійних внесків клубами зустріло шалений опір з боку Стороженка" - Данилов
Данилов: "Питання з атестату "Арсеналу" адресуйте Стороженко". Фото: liga.net

Президент української прем'єр -ліги Віталій Данилов прокоментував інформацію про те, що київський "Арсенал" знімається зі змагань.

Про це повідомляє footclub.com.ua.

"Наші співробітники весь час контактували з директором клубу Віктором Головком. У свою чергу, я неодноразово спілкувався на цю тему з Олександром Онищенком. Під час нашої останньої зустрічі, буквально два тижні тому, він повідомив, що фінансуватиме "Арсенал" як мінімум до кінця осінньої частини чемпіонату. Додав, що у нього залишилися питання до попередніх господарів клубу. Все, що було в нашій компетенції, ми виконували", - сказав Данилов.

"Атестат на участь у чемпіонаті? До видачі дозвільних документів ми ніякого відношення не маємо. Це прерогатива комітету з атестації футбольних клубів ФФУ, тому ваше питання слід адресувати особисто його голові Сергію Стороженку. Ще на початку червня на виконкомі ФФУ мною було запропоновано встановити для клубів гарантійний внесок у розмірі еквівалентному десяти мільйонам доларів США. Щоб у разі виникнення фінансових проблем, учасник зміг би, щонайменше, закінчити чемпіонат", - сказав Данилов.

"Але в ході обговорення на виконкомі, з незрозумілих мені причин, зустрів шалений опір з боку пана Стороженка. Сергій Михайлович стверджував, що всі можливі випадки передбачені в нормативних документах його атестаційного комітету, і буквально вимагав "не лізти в його справи". У підсумку, завдяки його маніпуляціям, в регламенті змагань з'явився пункт, що кожен клуб перед початком сезону повинен пред'явити до комітету Стороженко просто декларацію про фінансову платоспроможність. Тепер ми, на жаль, побачили, як спрацювала ця норма", - додав президент.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ звинуватив Прем'єр-лігу в зникненні "Арсеналу".

Зараз ви читаєте новину «"Питання введення гарантійних внесків клубами зустріло шалений опір з боку Стороженка" - Данилов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути