пʼятниця, 20 листопада 2020 21:00

Тренер "Шахтаря" здатний замінити Шевченка

Тренер "Шахтаря" здатний замінити Шевченка
Луїш Каштру працює у "Шахтарі" із літа 2019 року. Фото: ФК "Шахтар"

Сергій Ребров після Євро-2021 може змінити Андрія Шевченка на посаді тренера збірної України. Хоча в Українській асоціації футболу вже встигли спростувати , але зміна тренера у збірній України виглядає реальною.

Шевченко працює із національною командою із літа 2016 року. За цей час він себе зарекомендував, як потенційно сильний на клубному рівні. Якщо хоче розвиватися, то потрібно переходити в клубний футбол. Футбол збірних – це тільки можливість себе зарекомендувати. Важко пригадати, щоб успішний тренер клубу залишив свою роботу та пішов працювати в інститут збірних. Клубний футбол – це зовсім інший рівень, зовсім інші гроші.

Якщо збірна Україна вдало виступить на Євро, то втримати Шевченка буде дуже складно

Відхід Шевченка із збірної України – це питання хорошої пропозиції, під хороший проект. Особливо, якщо збірна проявить себе на Євро. За 5 років самостійної роботи Андрій Миколайович вже сформулювався як тренер, зібрав навколо себе команду помічників, зміг обіграти збірні Португалії та Іспанії . Вчасно піти теж потрібно вміти. Якщо пересидіти на одному місці, то наслідки подальшої кар'єри можуть бути наднегативні.

Шевченко мав контракт із УАФ до завершення Євро-2020. На початку липня тренер продовжив співпрацю на рік та має опцію продовження ще на півтора, до закінчення Кубка світу-2022. Якщо збірна Україна вдало виступить на Євро, то втримати Шевченка буде дуже складно. Він просто може відхилити згадувану опцію.

Для Реброва робота у збірній України – це буде крок назад у плані клубної кар'єри

Інформація про Реброва у збірній України виглядає не дуже логічною. На клубному рівні потрібно працювати із гравцями щодня, збірна збирається у найкращому випадку раз на місяць. Зима випадає повністю. Якщо Шевченко – тренер розвитку, то Ребров – націлений виключно на результат . Потрібно буде руйнувати все створене за останні 5 років та будувати нове. Головне, що для Реброва робота у збірній України – це буде крок назад у плані клубної кар'єри. Він має за плечима 3 роки роботи в "Динамо" та успішно працює у "Ференцвароші". Три рази грав у ЛЧ та двічі у ЛЄ. Логічнішим виглядає його перехід до сильнішого клубу та чемпіонату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Пятов повинен покинути "Шахтар"

Найбільш оптимальним варіантом виглядає наставник "Шахтаря" Луїш Каштру. Угода португальського тренера із донецьким клубом діє до літа 2021 року. Асистент головного тренера "гірників" та директор по футболу "Шахтаря" Даріо Срна є одним із головним кандидатів, щоб очолити ) "гірників" влітку. Хорватський тренер вже встиг отримати відповідну ліцензію . Посприяти Каштру з новим контрактом у нинішньому клубі може тільки неймовірно вдалий сезон в єврокубках – вихід у плейоф ЛЧ або виграш ЛЄ. Якщо не буде успіху у єврокубках, чи втратять чемпіонський титул в Україні, то португальському тренеру важко буде розраховувати на новий контракт.

Каштру за 2 роки вивчив футболістів "Шахтаря" та адаптувався до українського футболу. Донецький клуб має велике представництво у збірній. У нього не буде проблем працювати з цими гравцями вже на рівні збірної. Тим паче, що у збірній задіяні кухар, масажисти, лікарі із "Шахтаря".

Каштру готовий грати першим номером. Він не руйнуватиме роботу свого попередника

Однією із головних чеснот португальського спеціаліста є вміння працювати із молодими гравцями. "Матеріалу" для цього достатньо. Каштру готовий грати першим номером. Він не руйнуватиме роботу свого попередника. Скоріше, її доповнить та продовжить.

Якщо "Шахтар" не буде продовжувати контракт із теперішнім тренером, то це потрібно обставити красиво. Не може клуб такого високого рівня просто позбавитися від тренера, який довів команду до півфіналу ЛЄ та виграв УПЛ. Перехід на посаду тренера збірної буде

Луїш Каштру очолив "Шахтар" влітку 2019-го. До цього 21 рік тренував у Португалії.

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Шахтаря" здатний замінити Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути