пʼятниця, 16 жовтня 2020 07:46

Україна вперше виграла в Іспанії

 

13 жовтня футбольна збірна України перемогла іспанців у матчі четвертого туру Ліги націй — 1:0. Єдиний м'яч на 76-й хв. забив Віктор Циганков. Це був сьомий поєдинок команд за 17 років. Наші виграли вперше.

— Гра вкотре довела, що матчі програються в головах, — каже 61-річний Ігор Яворський, колишній футболіст тернопільської "Ниви". — Іспанці вийшли на поле розхолоджені. Все робили повільно. Команда була впевнена, що два-три м'ячі заб'є. Недооцінили суперника. Україні навпаки набридло програвати (місяць тому поступилися іспанцям на виїзді — 0:4, згодом Франції — 1:7 та Німеччині — 1:2. — ГПУ). Наші вийшли вкрай мобілізованими: був порядок, дисципліна, бажання боротьби. В таких випадках додається й ще один компонент — талан. Кураж упіймав голкіпер Бущан, упевнено зіграли Забарний і Миколенко. Я здивувався грі Караваєва. Не надто захоплювався ним в обороні. Але тут Олександр перевершив самого себе. Перекривав зону, бо з правого флангу небезпеки майже не було. Фаті мав тільки один момент. Можливо, це найкраща гра Караваєва.

Добре, що нічого так і не прилетіло з флангу Соболя, який ніяк не міг знайти засіб проти Траоре. Холоднокровно зіграв Георгій Бущан, який заспокоївся після дев'яти голів у попередніх матчах, і впевнено відстояв "на нуль". Забарний і Миколенко помилилися на початку гри, коли дали пробити головою з близької відстані. Згодом усе перекрили. Навіть Рамоса, який наприкінці гри пішов уперед і кілька разів небезпечно намагався пробити.

Ярмоленко погано зіграв у попередніх матчах. Але знову вийшов у стартовому складі. Як себе показав?

— Дивуюся критиці на його адресу. Андрій — один із найстабільніших гравців. Радий, що Шевченко не послухав критиків і випустив його на поле. Складалося враження, що Ярмоленко падав від утоми, але в потрібні моменти "вмикався" і грав просто зразково. Віддав результативний пас Циганкову.

Зайвий раз переконуюся, що Україна навіть за таких обставин цілком може впоратися без натуралізованих Марлоса й Мораєса.

Які турнірні перспективи України в цій групі?

— Будуть дві гри на виїзді. Не думаю, що зможемо стрибнути вище третього місця. Вирішальною стане гра в Швейцарії, де нашим треба не програти. Якщо одужають усі, кого не було на цьому зборі через травми та коронавірус (Зінченко, Степаненко, Матвієнко, Кривцов, П'ятов. — ГПУ), то третє місце нікуди від нас не дінеться. З Німеччиною та Іспанією конкурувати важко. Рівень індивідуальної майстерності їхніх гравців значно вищий.

Заключні матчі

14 листопада, субота

Німеччина — Україна

Швейцарія — Україна

17 листопада, вівторок

Швейцарія — Україна

Іспанія — Німеччина

Примітка: команда, що посяде перше місце, отримає право зіграти у "Фіналі чотирьох" і поборотися за трофей Ліги націй у жовтні наступного року. Команда, що стане четвертою, перейде з вищої до першої ліги турніру.

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше виграла в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути