четвер, 13 серпня 2020 00:10

"Шахтар" гратиме у півфіналі Ліги Європи

Донецький "Шахтар" переміг швейцарський "Базель" у чвертьфінальному поєдинку Ліги Європи з футболу — 4:1. Матч відбувся 11 серпня на нейтральному полі в Німеччині.

— План тренера "Шахтаря" Луїша Каштру спрацював ідеально, — каже колишній форвард донецької команди Віктор Грачов, 63 років. — Чемпіон України забив перший м'яч уже на другій хвилині. "Базель" хотів відсидітися в обороні та будувати гру на контратаках. А "Шахтар" уже на 22-й хвилині зробив рахунок 2:0. Тому швейцарці мусили організовувати позиційний наступ, у якому почуваються некомфортно.

Здивувала манера гри "Шахтаря". Команда раптом вибухає в атаці. Спочатку йде повільний розіграш м'яча, а потім прискорюється, гравці починають швидко пасувати в один дотик. У команди прекрасна фізична готовність. Без проблем витримали 90 хвилин поєдинку, який проходив за спекотних умов.

Дебютував у єврокубках центральний захисник 21-річний Валерій Бондар. Спокійно, без хвилювань. Відчувається, під час тренувань із першою командою набрався досвіду.

У півфінальному поєдинку "Шахтареві" протистоятиме італійський "Інтер".

Підопічні Антоніо Конте в 1/4 обіграли німецький "Баєр" — 2:1.

"Інтер" має хорошу форму. Чемпіонат Італії фінішував 2 серпня. Останні три поєдинки цього турніру майбутній суперник "Шахтаря" виграв. Фінішував на другому місці, поступившись одним очком "Ювентусу". Команду очолює тренер 51-річний Антоніо Конте — один з найкращих у минулому десятилітті. Він тричі перемагав у чемпіонаті Італії з "Ювентусом", виграв титул англійської прем'єр-ліги з "Челсі", але не здобув ще жодного євротрофею. Матчі на виліт вважаються слабким місцем Конте, і він зробить усе, щоб покращити свою репутацію.

"Баєр" італійці мали обіграти з більшим рахунком. Особливо на полі виділявся 27-річний Ромелу Лукака — центральний нападник таранного типу. "Інтер", як і "Манчестер Юнайтед", потенційний фіналіст — команди рівня Ліги чемпіонів. Але і "Шахтар" довів, що нині поступається тільки визнаним грандам європейського футболу типу "Манчестер Сіті" чи "Баварії". Якщо шанси "Інтера" і вищі у протистоянні з чемпіоном України, то ненабагато. Донецька команда перебуває на піку і здатна виграти Лігу Європи.

Футбол. Ліга Європи 2019/20

1/4 фіналу

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Базель", Швейцарія — 4:1

"Інтер", Італія — "Баєр", Леверкузен, Німеччина — 2:1

"Манчестер Юнайтед", Англія — "Копенгаген", Данія — 1:0

"Севілья", Іспанія — "Вулвергемптон", Англія — 1:0

1/2 фіналу

16 серпня, неділя

22.00, тут і далі час — київський "Манчестер Юнайтед" — "Севілья" ТБ: "Футбол 1"

17 серпня, понеділок

22.00 "Шахтар" — "Інтер" ТБ: "Футбол 1". Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" гратиме у півфіналі Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути