Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 10:09

ТОП-10 трансферів літнього міжсезоння в Україні

ТОП-10 трансферів літнього міжсезоння в Україні

Літнє трансферне вікно в Україні виявилося багатим на гучні події. Чого коштує тільки повернення в київське "Динамо" зіркового Андрія Шевченка, і продаж "Шахтарем" за рекордних для українського футболу 25 млн. євро Дмитра Чигринського до "Барселони".

1.Андрій Шевченко (32 роки, нападаючий) - з "Челсі" в "Динамо" - вільний агент

Про цей несподіваний і в той же час такий бажаний для українських уболівальників перехід було написано вже багато. Легендарний гравець повернувся в рідний клуб після серйозного спаду в своїй кар"єрі. Але вже в першому матчі за "Динамо" Шевченко відзначився голом і вселив у душі вболівальників оптимізм.

2.Дмитро Чигринський (22 роки, захисник) - з "Шахтаря" до "Барселони" - 25 млн. євро

Захисник збірної України підписав п"ятирічний контракт з каталонською "Барселоною". Сума трансферу склала 25 млн. євро. Сума відступних за дострокове розірвання контракту складає 100 млн. євро. Ринат Ахметов до останнього не хотів відпускати одного з провідних гравців своєї команди, але на його рішення мабуть вплинули не тільки наполегливість іспанців, але і виліт "Шахтаря" з Ліги чемпіонів.

3.Ісмаель Бангура, (24 роки, нападаючий) - з "Динамо" в "Ренн" (Франція) - 11 млн. євро

Нападаючий збірної Гвінеї після двох сезонів виступів у Києві перейшов у французький "Ренн". У 2007 році кияни придбали гравця за 5 млн. євро. За "Динамо" в чемпіонатах України Бангура провів 46 матчів, забив 28 м"ячів. У єврокубках зіграв 20 матчів, забив 9 м"ячів. У минулому сезоні - тоді ще під керівництвом Юрія Сьоміна - форвард збірної Гвінеї (26 матчів) виграв чемпіонат України, також ставши півфіналістом Кубка УЄФА.

4.Євген Селезньов (24 роки, нападаючий) - з "Шахтаря" до "Дніпра" - 4,5 млн. євро

У минулому сезоні форвард збірної України став кращим бомбардиром "Шахтаря" в чемпіонаті України, забивши вісім м"ячів. Але очевидно це досягнення не вразило Мірчу Луческу, який не гарантував українцеві місце в складі. За "Дніпро" Селезньов грає регулярно, і вже встиг забити 3 голи в 5 матчах чемпіонату України і двічі забив в матчі 1/16 Кубка країни, а також отримав виклик в збірну України.

5.Леандро Алмейда (22 року, захисник) - з "Атлетіко-Мінейро" в "Динамо" - 4,5 млн. євро

"Динамо" уклало контракт з бразильцем строком на п"ять років. Не дивлячись на досить молодий вік, за рідний клуб Алмейда зіграв 101 матч, забивши 14 м"ячів. Крім того, він нерідко виводив партнерів на полі з капітанською пов"язкою і був штатним пенальтістом.

6.Василь Кобін (24 роки, півзахисник) - з "Карпат" в "Шахтар"

"Шахтар" продовжує скуповувати українські таланти. Цього разу зі Львова приїхав лідер "Карпат" минулого сезону Василь Кобін.

"Шахтар" отримав 50% економічних і всі трансферні права на півзахисника, який в 131 матчі чемпіонату України забив 11 голів. Сума операції між клубами не розголошується, проте відомо, що її частиною стане оренда "Карпатами" двох футболістів "Шахтаря" - Дениса Кожанова і Артема Федецького.

Кобін вже зіграв три матчі в чемпіонаті України і один в Кубку країни, де відзначився забитим м"ячем. Крім того, Олексій Михайличенко вперше викликав його в національну збірну.

7.Олексій Годін (26 років, півзахисник) - з "Металурга" (Запоріжжя) в "Металург" (Донецьк) - близько 2 млн. євро

Ще один донецький клуб також підсилився одним з українських талантів. "Металург" уклав угоду з екс-капітаном запорізького "Металурга" Олексієм Годіним. Контракт з гравцем розрахований на три роки з можливою його пролонгацією ще на два сезони.

У чемпіонаті України зіграв у всіх шести матчах і забив вже два м"ячі. Також двічі відзначився в кваліфікаційних матчах Ліги Європи, де "Металург", на жаль, не зміг пройти вирішальний раунд кваліфікації.

8.Генріх Мхітарян (20 років, півзахисник) - з "П"юніка" (Вірменія) в "Металург" ("Донецьк")

Ще одне придбання Ніколая Костова - півзахисник єреванського "П"юніка" Генріх Мхітарян. До переїзду до Донецька він з 11-ма голами очолював список бомбардирів поточного чемпіонату Вірменії. У "Металургу" відразу став гравцем основного складу і встиг забити чотири м"ячі в кваліфікації Ліги Європи. Ще два голи на його рахунку в українській Прем"єр-лізі.

9.Рікардо Фернандеш, (31 рік, півзахисник) - з "Металурга" (Донецьк) в "Анортосіс" (Кіпр) - близько 2,5 млн. євро

Окрім придбань, у "Металурга" в міжсезонні були і втрати. Лідер команди та кращий її бомбардир минулого сезону (9 голів) португалець Рікарду Фернандеш перейшов в кіпрський "Анортосіс". Сума компенсації, яку отримав "Металург" за екс-футболіста "Спортинга" і "Порту", не розголошується, але з чуток складає близько 2,5 млн. євро.

10. Жерсон Маграо (24 року, півзахисник) - з "Крузейро" в "Динамо" - 2,2 млн. євро

Не дивлячись на від"їзд з "Динамо" Гільєрме і Карлоса Корреа, бразильська діаспора в київському клубі не зменшилась. Окрім Алмейди був куплений також півзахисник Жерсон Аленсар Де Ліма Жуніор або просто Маграо. Він може зіграти як на лівому фланзі півзахисту, так і на місці опорного хавбека. До переходу в "Динамо" бразилець виступав за команди "Фейєнорд" (Голландія), "Фламенго", "Крузейро", "Іпатінга" (всі - Бразилія).

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 трансферів літнього міжсезоння в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути