Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 15:56

The Guardian про атаку на Павелка: претензії поліції до нього вже були спростовані НАБУ

The Guardian про атаку на Павелка: претензії поліції до нього вже були спростовані НАБУ
The Guardian опублікував матеріал про кримінальне розслідування проти президента УАФ Андрія Павелка. Фото: УАФ

Британський The Guardian опублікував статтю про кримінальне переслідування президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. У матеріалі кореспондент Деніел Боффі зазначає, що претензії правоохоронців, які з'явилися до Павелка через 4 роки розслідування, вже були спростовані детективами НАБУ.

"Національна поліція України у вівторок вручила Андрію Павелку документи, повідомивши його про те, що він підозрюється у зловживанні владою та привласненні коштів", - пише автор.

Але ці звинувачення з'явилися лише після чотирирічного розслідування претензій, зазначає він.

"І попереднє розслідування (у цій же справі – ред.) Національного антикорупційного агентства виправдало Павелка та інших осіб", - зазначає Деніел Боффі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа розвалиться в першому ж суді – юристи прокоментували підозру президенту УАФ Павелку

The Guardian, посилаючись на заяву Українській асоціації футболу, також пише про ймовірну причетність проросійських політиків до поточного кримінального переслідування керівництва УАФ, які прагнуть "змусити асоціацію припинити боротьбу з Російською Федерацією, а також заблокувати процес підготовки України до ЧС-2030".

Британське видання визнає, що Павелко справді затятий критик Росії та як приклад наводить епізод з його критикою на адресу ФІФА за рішення, яке було прийнято в РФ.

"За даними ФІФА, він (Павелко) навіть пішов у відставку після того, як йому було наказано заплатити штраф за "публічну критику рішення", ухваленого колегами з дисциплінарного комітету на чемпіонаті світу в Росії", - йдеться у статті.

З посиланням на адвоката Дениса Бугая The Guardian пише, що звинувачення УАФ у переплатах арабській компанії SDT, яка працювала з УАФ над будівництвом першого в Україні заводу з виробництва штучної трави, не підтверджуються.

Суму первісної переплати компанія SDT на вимогу заводу УАФ повернула. І далі ці гроші використали для закриття боргових зобов'язань асоціації.

"Гроші не з'явилися на балансі УАФ лише тому, що їх було виплачено через третю компанію Softex колишньому італійському судді П'єрлуїджі Колліні, який був кредитором УАФ.

І немає жодних навіть припущень про правопорушення з боку Колліни, який займався суддівством в українському футболі з 2012 по 2015 рік", - написав Tha Guardian.

Очільнику Української асоціації футболу Андрію Павелку вручили кримінальну повістку.

Представники Генпрокуратури зупинили автомобіль президента УАФ уранці в п'ятницю, 18 листопада, стверджує журналіст Костянтин Андріюк.

Зараз ви читаєте новину «The Guardian про атаку на Павелка: претензії поліції до нього вже були спростовані НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути