понеділок, 18 березня 2013 10:27

"Терек" може відповісти за кадировського "козла" п'ятьма матчами без глядачів

"Терек" може відповісти за кадировського "козла" п'ятьма матчами без глядачів
"Терек" відповість за "базар" свого почесного президента? Фото: kontinentusa.com

Виконавчий директор Російської футбольної прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Чебан прокоментував скандальний інцидент, що трапився в матчі 21-го туру прем'єр-ліги "Терек" - "Рубін" (0:0).

Після вилучення капітана грозненской команди Різвана Уцієва глава Чеченської Республіки і почесний президент "Терека" Рамзан Кадиров через підсилювачі звуку на стадіоні "Ахмат Арена" назвав продажним головного арбітра зустрічі.

"Чекаємо офіційних документів від посадових осіб матчу. Все отримаємо і подивимося. Я просто хочу сказати, що коли в ході футбольного поєдинку відбуваються якісь події, необхідно не поспішаючи все зважити. Рішення буде приймати відповідний юрисдикційний орган РФС, - цитує Чебана" Спорт-Экспресс".

Нагадаємо, що після вилучення Різвана Уцієва на адресу судді Михайла Вілкова по гучному зв'язку стадіону прозвучали образи: "Суддя продажна, козел ти!".

Журналісти спочатку вирішили, що на вилучення капітана грозненців неадекватно відреагував співробітник "Терека", який відповідає за звукове оформлення на "Ахмат-Арені".

Пізніше сам Кадиров зізнався, що саме він образив суддю, скориставшись мікрофоном диктора по стадіону. За його словами, гра була просто жахливою через упередженості арбітра, який не призначив пенальті і безпричинно вилучив гравця "Терека".

"Я буду добиватися ретельного розслідування дій арбітра. Вибачаюсь перед усім футбольним світом за те, що сказав зопалу. Але не перед арбітром: він заслужив на ім'я "продажний". Це вже не перший випадок. Нехай знає, що грозненський "Терек"- за чесний , а не продажний футбол!" - написав Кадиров в Instagram.

Якщо інцидент розглядатиме КДК РФС, то до грозненського клубу може бути застосована стаття 101 Дисциплінарного регламенту - "Незабезпечення приймаючою стороною громадського порядку та безпеки на стадіоні, що спричинило порушення глядачами громадського порядку, заворушення, або поставило під загрозу безпеку осіб, що знаходяться на стадіоні".

За цей клуб карається штрафом відповідно до пункту 22 Додатка № 1 до цього Регламенту, а у разі настання серйозних наслідків - також проведенням без глядачів від одного до п'яти матчів або проведенням на нейтральному стадіоні в іншому місті від одного до п'яти матчів.

Чи дійде справа до КДК РФС - велике питання. Віце-президент "Терека" Хайдар Алханов вже заявив "Спорт-Экспресс", що не чув лайки Кадирова на адресу арбітра по гучному зв'язку. "Був на матчі. Але нічого не чув. Був сконцентрований виключно на грі", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Терек" може відповісти за кадировського "козла" п'ятьма матчами без глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути