середа, 06 лютого 2008 19:40

Талісманом Олімпіади-2014 в Сочі може стати леопард

Сочинські екологи запропонували леопарда як талісмана зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

- Ніякий сніговик або Дід Мороз, ніяк не в"яжуться з іміджем Сочі. Це абсурд. Я б вважав за краще бачити в якості  олімпійського талісмана переднеазіатського леопарда, який колись мешкав в горах, - сказав представник сочинського національного парку Борис Тунієв.

Раніше, окрім сніговика і Діда Мороза, в список передбачуваних і найреальніших талісманів Олімпіади-2014 входили:

Прометей. Весь спортивний світ знає легенду про Прометея, який подарував людям вогонь і був прикований за вироком олімпійських богів до Орлиної скелі в околицях Сочі. Сьогодні на місці "першої голгофи" в історії людства височіє бронзова скульптура титану.

Дельфін-афаліна. З трьох видів дельфінів, які водяться в Чорному морі і нерідко пустують в Сочинській бухті, афаліна найсимпатичніший. Його "усмішка" до вух полонить дітей і дорослих. Тому веселий дельфін на гірських лижах сьогодні чи не найбільш пропонований варіант на звання олімпійського талісмана. За словами генерального директора Заявочного комітету "Сочі-2014" Дмитра Чернишенко, в пошті Олімпійського комітету Росії вже є малюнок дельфіна, одягненого в гірські лижі.

Бурий кавказкий ведмідь. На згадку про олімпійського Ведмедика, що полонив мир після московської Олімпіади-1980, можна запропонувати як талісман Сочі-2014 бурого кавказького ведмедя, що живе на межі альпійських лугів. Ведмідь за традицією вважається символом Росії. Але кавказький ведмедик, на жаль, сьогодні належить до зникаючих видів фауни Причорномор"я.

Чорноморський катран. Великим хижим рибам в теплому Чорному морі тісно і "жарко". Тому єдина акула цього регіону, катран, досягає в довжину не більше двох метрів.

Благородний кавказкий олень. Це сильна і красива тварина, що мешкає в околицях гірськолижного курорту Червона Поляна. ЇЇ можна зробити талісманом Ігор-2014 хоч би за назву.

Западнокавказкий тур. Великий і сильний гірський козел, якого називають також кубанським туром, є ендеміком і мешкає тільки на схилах Кавказу.

"Газета.ру"

Зараз ви читаєте новину «Талісманом Олімпіади-2014 в Сочі може стати леопард». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути