пʼятниця, 12 жовтня 2012 11:19

"Тактична схема побудови збірної України краща, ніж у Молдови" - перший тренер Тимощука

Анатолію Тимощуку було складно добиратися на заняття з футболу, оскільки він жив на околиці Луцька. Про це Gazeta.ua розповів дитячий тренер капітана збірної України Володимир Байсарович.

"Толік жив на околиці міста, тому йому було складно добиратися на заняття, - каже нам Володимир Миколайович. - Вже цей факт свідчив про його любов до футболу. Також у нього були природні завдатки, щоб стати хорошим гравцем. Основну роль все-таки зіграло його ставлення до себе.

Толік був дуже скромним. Таким він залишився і зараз. Тимощук дуже любить своє рідне місто, Волинську область. Його можна ставити як приклад для інших футболістів. У всіх своїх тренерів він користувався авторитетом. І в "Шахтарі", і в "Зеніті" він носив капітанську пов'язку. У "Баварії" його також поважають.

Тимощук нікому не відмовить в автографі. Коли збірна України проводила підготовчий збір на базі в Кончі-Заспі перед одним із матчів, у столиці гостювала делегація школярів з Луцька. Ми з батьком Толіка зателефонували йому і запитали чи може він зустрітися з учнями, щоб сфотографуватися з ними і дати кілька автографів. Тимощук відразу погодився. Школярі не вірили, що він приїде до них. Це говорить про його людяність.

Анатолій — зараз один із найдосвідченіших футболістів у збірній, але він віддається на кожному тренуванні і у кожній грі. Він серйзно готується на кожен матч. Звичайно, не всі поєдинки у нього виходять вдалими. Він переживає, якщо у нього щось не вдається, аналізує. Толя не списує невдачі на товаришів по команді чи квадратний м'яч. Він дуже самокритичний футболіст.

Думаю, у матчі з Молдовою він має бути лідером команди. Це складний для нас матч — команді обов'язково потрібно перемогти. Молдова може собі спокійно грати, їм нічого втрачати, а українці змагаються за путівку на ЧС-2014. Це може створювати певний тиск на команду.

Взагалі, найважливіший фактор матчу — це психологічний. За класом та рівнем підготовки наші футболісти вищі. Тактична схема побудови нашої збірної краща, ніж у суперника."

Вчитель та учень зустрілися в аеропорту перед вильотом у Кишинів і дружньо про щось говорили.

"Не про матч збірної проти Молдови, - сміється Байсарович. - Не знаю точно, хто виведе команду з капітанською пов'язкою на гру, але думаю, що це має бути Тимощук. Він розуміє, що повинен повести збірну вперед за собою.

У нас зараз досить перспективна збірна. Вона має хороші шанси вийти у фінальну частину ЧС-2014. Але спочатку треба зробити маленький крок і перемогти Молдову. Недооцінка суперника може дорого коштувати."

Володимир Байсарович був включений у склад делегації на матч з Молдовою у Кишиневі. Крім нього поєдинок наживо зможуть побачити 13 фахівців дитячо-юнацького та масового футболу, зокрема перші наставники збірників Романа Зозулі, Євгена Селіна та Євгена Коноплянки. Така ініціатива Федерації футболу України продовжиться і у наступних виїзних поєдинках національної команди.

Нагадаємо, матч Молдова — Україна пройде 12 жовтня у Кишиневі. Пряма трансляція поєдинку розпочнеться о 21:00 на "Інтері".

Зараз ви читаєте новину «"Тактична схема побудови збірної України краща, ніж у Молдови" - перший тренер Тимощука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути