субота, 09 липня 2011 12:33

Суркіс вибачився перед "Шахтарем"

Суркіс вибачився перед "Шахтарем"

Під час відкритого тренування "Шахтаря" головний тренер донецької команди Мірча Луческу і президент клубу Рінат Ахметов жорстко прокоментували епізод, що трапився у вівторок у Полтаві в програному гірниками матчі за Суперкубок України з "Динамо", коли форвард киян Артем Мілевський, забивши третій гол, показав уболівальникам суперників непристойний жест.

"За таке повинні вилучати, - вважає Мірча Луческу. - Ми по-іншому ставимося до опонентів: після перемоги у фіналі Кубка країни я попросив своїх гравців при нагородженні стати в два ряди і аплодувати футболістам "Динамо". Тож поведінка Мілевського мені не зрозуміла. Вона може призвести до конфлікту в наших наступних поєдинках з основним конкурентом на внутрішній арені.

"Коли ми виграли в Сумах, я підійшов до вболівальників "Динамо" і подякував їм за те, що вони підтримували наших суперників, - сказав Рінат Ахметов. - Мене запитали: чому ви це зробили? Я відповів: тому що ми - одна футбольна сім'я, і не так важливо, хто за який клуб вболіває. А жест Мілевського - це демонстрація культури клубу. І якби мій гравець так вчинив, я б його обов'язково покарав. Але поки пан Суркіс на поведінку свого нападаючого ніяк не відреагував ..."

Кореспондент "СЭ" в Украине" набрав ввечері телефонний номер президента "Динамо" Ігоря Суркіса і, вибачившись за пізній дзвінок, звернувся за коментарем щодо події в Полтаві і висловлювань представників "Шахтаря". Суркіс, який ще не бачив ці інтерв'ю, взяв паузу, щоб прочитати їх в інтернеті, попросивши зателефонувати йому чверть години.

"З Ринатом Леонідовичем у нас багато суперечок, але в даному випадку я повністю з ним згоден, - сказав динамівський президент. - Суперників ми повинні поважати, якими б складними не були стосунки клубів. Був переконаний, що за ці дні Мілевський, який дозволив собі некоректну поведінку, знайде спосіб вибачитися перед уболівальниками, футболістами, тренерським штабом і керівництвом донецького клубу. І якщо він не зробив цього досі, то, мабуть, лише тому, що опинився в полоні переможних емоцій.

Нашому клубу не властиве таке ставлення до опонентів, і насамперед за таку поведінку свого гравця соромно мені як президенту клубу. Батьки виховали мене в повазі до оточуючих: до людей треба ставитися так, як хотів би, щоб ставилися до тебе. Ахметов після суперкубкового матчу проявив повагу, привітав мене з перемогою в VIP-ложі і сказав, що в Лізі чемпіонів бажатиме нашій команді успіху. Тому я й соромлюся непристойного жесту Мілевського подвійно.

Приношу свої найглибші вибачення уболівальникам, керівництву, тренерському штабу і гравцям "Шахтаря". Так, ми суперничаємо з гірниками на полі, проте футбол - це не війна, і спортивне протистояння навіть у час особливого емоційного напруження не можна перетворювати на неприйняття людей, які грають за конкурентів або вболівають за них."

Ваш донецький колега сказав, що покарав би свого футболіста за подібну витівку.

"Мілевський покарав себе вже тим, що став предметом загального осуду, і навіть те, що після забитого голу він не контролював емоцій, не може служити йому виправданням. Я особисто подібним жестом в бік нашої команди був би ображений.

Артем ніколи не був помічений в неадекватних вчинках, тому будьте впевнені: він вибачиться. А якщо не зрозуміє всю недостойність свого вчинку, у нас в клубі за таку поведінку передбачені серйозні санкції ... "

Нагадаємо, "Динамо" перемогло "Шахтар" у матчі за Суперкубок України з рахунком 3:1.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс вибачився перед "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути