вівторок, 05 липня 2011 23:31

"Динамо" виграло Суперкубок України

"Динамо" виграло Суперкубок України

Київське "Динамо" виграло Суперкубок України-2011, перемігши сьогодні донецький "Шахтар" з рахунком 3:1. Гра відбулася у Полтаві. До сьогоднішнього дня історія Суперкубка налічувала п'ять зустрічей між "Шахтарем" і "Динамо", в яких перевага була на боці киян. Примітно, що в чотирьох поєдинках переможця визначала футбольна лотерея, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Мірча Луческу виставив прогнозований склад, в якому не знайшлося місця жодному з літніх новачків. А ось Юрій Сьомін довірив місце у стартовому складі Лукману Аруну, який недавно прийшов у команду, і Папе Діакате, який повернувся в "Динамо". Зазначимо також, що Андрій Шевченко провів матч на лаві запасних. Сьогоднішній поєдинок динамівці вперше зіграли у новій виїзній формі і з новою емблемою на футболках.

У високому темпі почали матч обидві команди і м'яч в центрі поля практично не затримувався. Першими загострили "гірники", коли Дулас Коста опинився на місці центрального нападаючого і лише Сілва зумів в останній момент заблокувати удар суперника. "Динамо" відповіло швидкою контратакою, яка завершилась фолом Ракицького на Ярмоленку у своїй штрафній, і арбітр призначив пенальті вже на 5-й хвилині гри. Гусєв підійшов до м'яча і пробив сильно у верхній кут без шансів для Андрія П'ятова - 0:1.

Втім, радість "Динамо" була недовгою. На 14-й хвилині "Шахтар" зрівняв рахунок після розіграшу кутового: Срна прострілив низом у район 11-метрової позначки, а там ніким не прикритий Фернандіньо пробив у нижній кут - 1:1.

Після забитого м'яча "Шахтар" заграв упевненіше, повністю заволодівши ігровою ініціативою. У динамівців регулярно виникали проблеми з обороною через неузгоджені дії захисників. В атаці у динамівців небезпека виникала в основному зі "стандартів" і саме після одного з штрафних кияни знову вийшли вперед. Гусєв з лівого флангу навісив зі штрафного і Діакате головою відправив м'яч точно в дальній кут рикошетом від штанги - 1:2.

Під кінець тайму пристрасті на полі розпалилися, і виникла досить серйозна бійка, яка завершилася попередженнями для Срни, Попова та Юссуфа.

З початком другого тайму гра знову пішла на зустрічних курсах, атака на атаку. Ярмоленко упустив хороший шанс збільшити рахунок, коли опинився один на один з П'ятовим, але послизнувся і пробити не зумів. У контратаці ніким не прикритий Дуглас Коста пробивав метрів з 12-ти, але м'яч пішов вище воріт. "Шахтар" посилював тиск на ворота "Динамо", до того ж Луческу випустив на поле Тейшейру замість Мхітаряна. У динамівців перша заміна була вимушеною, оскільки Аруна попросив поміняти його через отримане ушкодження. Замість нього на полі з'явився Ель Каддурі.

Перевага "Шахтаря" збільшувалася і Луческу, відчуваючи, що шанси зрівняти рахунок є, освіжив атаку, випустивши ще й Євгена Селезньова. "Динамо" насилу відбивалося від постійних атак, особливо великі проблеми були на правому фланзі, де "гірники" господарювали, як хотіли. "Шахтар" атакував багато і також багато втрачав моментів, за що і поплатився на 83-й хвилині гри.

Одну з нечисленних контратак кияни розіграли в три торкання - Ярмоленко з флангу видав діагональний пас на Єрьоменка, той головою віддав на Мілевського і Артем без перешкод пробив П'ятова - 1:3. вже в доданий час "Шахтар" міг відіграти один м'яч, але Тейшейра з декількох метрів не зумів переграти Шовковського. "Динамо" довело матч до перемоги і вчетверте у своїй історії вигравало Суперкубок країни.

Шахтар - Динамо 1:3

Голи: Фернандіньо, 14 - Гусєв, 5 (з пенальті), Діакате, 32, Мілевський, 83

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фернандіньо, Мхітарян (Тейшейра, 64), Дуглас Коста, Вілліан, Адріано (Селезньов, 71)

Динамо: Шовковський, Данило, Діакате, Попов, Юссуф, Вукоєвич, Аруна (Ель Каддурі, 65), Єрьоменко, Гусєв (Гармаш, 90 +5), Ярмоленко (Алієв, 90 +4), Мілевський

Попередження: Срна, Мхітарян, Тейшейра - Єрьоменко, Попов, Юссуф, Гусєв, Вукоєвич, Мілевський, Ярмоленко

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" виграло Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути