вівторок, 05 липня 2011 00:45

"Динамо" змінило емблему

Минулої неділі, 3 липня, київське "Динамо" презентувало нову клубну емблему. Вона майже ідентична історичній. Це біла буква "Д" у ромбі синього кольору з білою облямівкою і написом "Київ" унизу. Зник рік заснування клубу. На вершині ромба — дві зірки золотистого кольору. Це символ 26 перемог у чемпіонатах СРСР та України. Презентація пройшла на стадіоні ім. Валерія Лобановського.

— Я прислухався до думки уболівальників. Вони вимагали, щоб емблема носила славні традиції клубу, — каже під час презентації президент "Динамо" Ігор Суркіс, 52 роки. — Великі перемоги здобувалися саме під літерою "Д". Потім Україна стала незалежною і комусь обов'язково хотілося відобразити на значку "Динамо" жовтий колір. Хоча жовто-блакитною має бути емблема національної команди країни.

Ми зіштовхнулися з різними труднощами, адже приблизно під таким символом грає московське "Динамо". До нього ж хоче повернутися тбіліська команда. Але все позаду, і київське "Динамо" виступатиме під новою-старою емблемою. Сподіваємося вона принесе нам великі перемоги.

На презентацію прийшли головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін і капітан команди Олександр Шовковський. Голкіпер одягнений у форму з новим символом.

— Пригадую, коли на київському стадіоні були вщерть заповнені трибуни, підтримка вболівальників була шаленою і московським клубам страшно було сюди приїжджати, — каже Юрій Павлович.

— Цим ми віддаємо належне тим людям, які робили ім'я київській команді "Динамо". Із таким же успіхом ми будемо далі піднімати планку і прагнути до нових вершин, — додає Шовковський.

Офіційна "обкатка" форми з новою емблемою відбудеться сьогодні в Полтаві. "Динамо" зіграє проти донецького "Шахтаря" в матчі за Суперкубок України. Поєдинок судитиме арбітр першої категорії Юрій Вакс із Сімферополя. Початок матчу о 21.00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" змінило емблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути