Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2007 13:06

Супертурнір в Морелії почався з перемоги 16-річного норвежця

   Магнус Карлсен
Магнус Карлсен

В мексиканській Морелії в ніч на неділю 18 лютого були зіграні партії першого туру великого шахового супертурніру, повідомляє Лєнта.ру.

Головною сенсацією став результат матчу між норвежцем Магнусом Карлсеном, 16 років, і досвідченим росіянином Олександром Морозевичем. Норвежець під час партії, в якій суперники розіграли варіант староіндійського захисту, пішов на жертву якості, а в результаті досяг перемоги. У ендшпілі він зумів провести два свої пішаки на останню горизонталь, і Морозевич вимушений був здатися.

Василь Іванчук мав перевагу в поєдинку з угорцем Петером Леко, але опинився в жорсткому цейтноті - український гросмейстер мав всього одну хвилину на п"ятнадцять ходів, але все ж таки довів партію до нічиєї. Також внічию завершили свою зустріч головні фаворити турніру - болгарин Веселін Топалов і індієць Вішванатан Ананд. Такий же результат принесла зустріч росіянина Петра Свідлера і вірменина Левона Ароняна.

Другий тур буде зіграний в ніч на понеділок 19 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Супертурнір в Морелії почався з перемоги 16-річного норвежця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути