Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2011 19:00

Суперники молодіжної збірної України назвали склади на Євро-2011

Суперники молодіжної збірної України назвали склади на Євро-2011

Головні тренери молодіжних збірних Іспанії, Англії та Чехії оголосили склади своїх команд на Євро-2011, де вони зіграють в одній групі з українською "молодіжкою".

Наставник молодіжної збірної Іспанії Луїс Мійя у список 23-х включив двох чемпіонів світу - півзахисників "Валенсії" Хуана Мату і "Атлетика" Хаві Мартінеса. Досвід виступів у національній збірній Іспанії мають також хавбек Дієго Капель і форвард Боян Кркіч.

Склад збірної Іспанії:

Воротарі: Давид Де Хеа (Атлетико), Дієго Маріньо (Вільярреал), Рубен Міньо (Барселона).

Захисники: Сесар Аспілікуета (Марсель, Франція), Дідак Віла Росельо (Мілан, Італія), Віктор Руїс (Наполі, Італія), Мартін Монтойя (Барселона), Мікель Сан-Хосе (Атлетик), Альваро Домінгес (Атлетико), Альберто Ботія, Хосе Анхел Вальдес (обидва - Спортинг).

Півзахисники: Хуан Мата (Валенсія), Дієго Капель (Севілья), Тьяго Алькантара (Барселона), Хаві Мартінес (Атлетик), Даніель Пареха (Хетафе), Еміліо Нсуе (Мальорка), Андер Еррера (Сарагоса), Рубен Перес (Депортиво).

Нападники: Боян Кркіч, Хеффрен (обидва - Барселона), Ікер Муніаін (Атлетик), Адріан Лопес (Депортиво).

Головний тренер збірної Англії Стюарт Пірс також включив у свій список футболістів, які притягувалися до першої збірної країни. Це захисник Кіран Гіббс, півзахисник Джордан Хендерсон, а також форвард Денні Уеллбек, який належить "МЮ". Найзірковіші гравці в остаточному складі відсутні. У нападника "Ліверпуля" Енді Керролла, який є найдорожчим англійським гравцем в історії, травма, яка не залишає йому шансів на виступ на Євро-2011, а півзахисник "Арсеналу" Джек Вілшер сам попросив тренера не залучати його в команду, оскільки він знаходиться не в кращих кондиціях.

Склад збірної Англії:

Воротарі: Френкі Філдінг (Блекберн), Джейсон Стіл (Міддлсбро), Алекс Маккарті (Редінг).

Захисники: Райан Бертран (Челсі), Кіран Гіббс (Арсенал), Філ Джонс (Блекберн), Майкл Мансьєнн (Вулверхемптон), Кріс Смоллінг (Манчестер Юнайтед), Кайл Вокер (Тоттенхем).

Півзахисники: Марк Олбрайтон (Астон Вілла), Джек Корк (Челсі), Том Кліверлі (Манчестер Юнайтед), Джордан Хендерсон (Сандерленд), Генрі Ленсбері (Арсенал), Фабріс Муамба (Болтон), Джек Родвелл (Евертон), Денні Роуз (Тоттенхем ), Скотт Сінклер (Суонсі).

Нападники: Натан Дельфунесо (Астон Вілла), Денні Старрідж (Челсі), Денні Уеллбек (Сандерленд), Коннор Уікхем (Іпсвіч).

Ще одного гравця Пірс включить в список до 1 червня на зміну захиснику "Манчестер Сіті" Міці Річардсу, який отримав травму.

У складі чеської молодіжки, яка виступає під керівництвом Якуба Доваліла, також присутні гравці першої збірної - Сухі, Мазух, Маречек, Моравек і Пекхарт - які були відпущені наставником національної команди Міхалом Білеком.

Склад збірної Чехії:

Воротарі: Томаш Вацлік (Вікторія), Марек Штех (Вест Хем, Англія), Ян Гануш (Славія).

Захисники: Онджей Мазух, Ян Лесякс (обидва - Андерлехт, Бельгія), Марек Сухі (Спартак М, Росія), Лукаш Ваха (Слован), Радим Рєзнік (Банник), Онджей Челюстка (Славія), Ян Гошек (Тепліце), Павло Чмовш (Венді, Голландія).

Півзахисники: Боржек Дочкал, Марцел Гецов (обидва - Слован), Томаш Хоржава (Сигма), Лукаш Маречек (Андерлехт, Бельгія), Ян Коваржик (Яблунець), Мілан Черни (Славія), Адам Глоушек, Ян Моравек (обидва - Кайзерслаутерн, Німеччина ).

Нападники: Томаш Пекхарт (Спарта), Лібор Козак (Лаціо, Італія), Вацлав Кадлец (Спарта), Ян Храмоста (Млада Болеслав).

Раніше головний тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко також оголосив список гравців, які будуть готуватися до Чемпіонату Європи-2011.

Перший матч на Євро-2011 в Данії українська "молодіжка" проведе проти чеських однолітків 12 червня у Віборгу. Розпочнеться турнір днем раніше поєдинком між збірними Білорусі та Ісландії, які виступають в одній групі з господарями турніру і швейцарцями.

Зараз ви читаєте новину «Суперники молодіжної збірної України назвали склади на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути