середа, 25 травня 2011 08:28

Молодіжна збірна України розпочала підготовку до Євро-2011

Молодіжна збірна України розпочала підготовку до Євро-2011

Головний тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко скоротив розширену заявку на фінальну частину чемпіонату Європи-2011 до тридцяти імен. У вівторок, 24 травня, ці виконавці розпочали підготовку до поїздки в Данію на тренувальній базі в Ірпені, що біля Києва.

Найприємніша звістка для Яковенка – наявність в його таборі низки гравців основного складу національної команди, зокрема Андрія Ярмоленка з київського "Динамо", Євгена Коноплянки з дніпропетровського "Дніпра", Тараса Степаненка та Ярослава Ракицького з донецького "Шахтаря". Крім них, до слова, досвід виступів у першій збірній мають динамівці Артем Кравець та Роман Зозуля, донецький "металург" Микола Морозюк, у свій час викликалися до табору головної команди й три голкіпери - Антон Каніболоцький із "Дніпра" та динамівці Денис Бойко і Максим Коваль.

"На щастя, у нас чудовий контакт із керманичем національної збірної Олегом Блохіним, котрий пішов нам назустріч і не став залучати до товариських матчів проти Узбекистану (1 червня) та Франції (6 червня) гравців, на яких ми розраховуємо в Данії, - зазначив Яковенко у бесіді з UEFA.com. – Загалом, я задоволений тими виконавцями, що приїхали на збір. Бачу в них величезний потенціал, інакше вони просто не були б у команді. Тепер головне - усунути функціональний та психологічний дисбаланс між представниками різних клубів".

Серед відчутних кадрових втрат Яковенка – Павло Пашаєв із "Дніпра" та Єгор Лугачов із київського "Арсеналу". Із пошкодженнями прибули до табору команди Олег Голодюк із львівських "Карпат", Богдан Бутко з луцької "Волині" та Артем Путівцев із маріупольського "Іллічівця", однак наставник сподівається на їхнє швидке одужання. Приблизно тиждень збору через травму пропустить Тарас Степаненко. Із гарних новин: відновилися Ярослав Ракицький (струс мозку) та Євген Коноплянка (литковий м'яз). Перший, до слова, як і його партнери по "Шахтарю" та представники "Динамо", у розташування збірної прибудуть пізніше – на наступний день після фіналу Кубку України, що відбудеться найближчої середи в Сумах.

"На збори запланована насичена програма, у тому числі кілька робочих спарингів. Одразу ж розпочнемо і теоретичну підготовку, детально вивчатимемо наших суперників. Зазначу, що паралельно з нашою до товариських матчів проти іранців та французів готуватиметься і збірна U21 наступного скликання, сформована з гравців 1990-91 р.н. Я уважно стежитиму за роботою цих хлопців і, можливо, переведу когось із них до головної молодіжної команди", - додав 46-річний керманич синьо-жовтих.

У груповому раунді Україні протистоятимуть Англія, Іспанія та Чехія – суперники, котрі не потребують представлення. "У цих командах зібрані надзвичайно сильні індивідуально гравці, та й колективні дії у них на високому рівні. Однак я вірю, що ми зможемо знайти спосіб їх подолати, - наголосив Яковенко, котрий поставив перед підопічними максимальне завдання – виграти чемпіонат Європи. - Ми на кожен матч виходимо з однією метою – перемогти. Якщо робити по-іншому, немає сенсу взагалі в футбол грати".

Нагадаємо, що фінальна частина чемпіонату Європи серед молоді пройде з 11 по 25 червня в данських містах Ольборг, Орхус, Хернінг та Віборг. У першому матчі групи В, котрий відбудеться 12 червня, молодіжна збірна України зустрінеться з чехами. Слід відзначити, що цей турнір також є кваліфікацією до Олімпіади-2012. Три найкращі команди ЧЄ-2011 та збірна Англії отримають путівки на Ігри в Лондоні.

Попередній склад молодіжної збірної України

Воротарі: Антон Каніболоцький ("Дніпро" Дніпропетровськ), Денис Бойко, Артем Кичак, Максим Коваль (усі - "Динамо" Київ), Дмитро Непогодов ("Металург" Донецьк);

Захисники: Сергій Кривцов, Ярослав Ракицький (обидва - "Шахтар" Донецьк), Богдан Бутко ("Волинь" Луцьк), Олексій Курилов, Олександр Матвєєв, Євген Селін (усі - "Ворскла" Полтава), Темур Парцванія ("Динамо"), Артем Путівцев ("Іллічівець" Маріуполь);

Півзахисники: Тарас Степаненко, Віталій Віценець (обидва - "Шахтар"), Денис Гармаш ("Динамо"), Євген Коноплянка, Дмитро Льопа (обоє - "Дніпро" Дніпропетровськ), Максим Білий ("Зоря" Луганськ), Ігор Чайковський ("Іллічівець"), Володимир Чеснаков ("Ворскла"), Валерій Федорчук, Кирило Петров (обидва - "Кривбас" Кривий Ріг), Олег Голодюк ("Карпати" Львів), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк);

Нападники: Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Роман Зозуля (усі - "Динамо"), Володимир Лисенко ("Волинь"), Володимир Коробка ("Таврія" Сімферополь).

Зараз ви читаєте новину «Молодіжна збірна України розпочала підготовку до Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути