понеділок, 03 лютого 2020 16:45

Супербоул виграли Канзас-Сіті

Супербоул виграли Канзас-Сіті
Квотербек "Канзас-Сіті Чіфс" Патрік Магоумс (з трофеєм) став наймолодшим в історії МVP Супербоула.www.msn.com

Вперше за 50 років Супербоул виграли "Канзас-Сіті Чіфс". Вирішальний матч Національної Футбольної Ліги прийняв стадіон "Гард Рок" у Маямі, штат Флорида.

"Бачив переможцем 54-го Супербоулу "Сан-Франциско Форті Найнерс", - каже письменник Макс Кідрук, прихильник американського футболу і зокрема команди "Нью-Інгленд Петріотс". - І мій прогноз справджувався до кінця 3 чверті. Після якої рахунок був 20-10 на користь "Сан-Франциско". Попри фінальні цифри на табло 20-31 якоїсь переваги Канзас-Сіті по ходу поєдинку не відчувалось. "Чіфс" доводилось буквально вигризати кожен ярд.

В тих драйвах, коли "Найнерс" забивали, мали значно легший, свіжіший вигляд. Просто марширували полем. Все вирішили дрібні, абсолютно не обов'язкові помилки. Наприклад, перше перехоплення у квотербека "Найнерс" Джиммі Ґаропполо сталося, коли він просто викидав м'яч за межі поля і влучив у руки захиснику суперника.

Наприкінці першої половини, коли у них лишалося півтори хвилини і три тайм-аути, "Сан-Франциско" просто злили час, що для мене було шоком.

Оці купа дрібниць власне і коштували "Найнерс" поразки. Цей вечір був їхнім колапсом, а не перемогою "Чіфс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транслюватимуть головну спортивну подію року в США

Наприкінці матчу все ж здавалось, що "Сан-Франциско" холоднокровно наберуть потрібні для вікторії очки.

"Передостанній в матчі пас Ґаропполо став несподіванкою для усіх. В тому числі для ресивера Еммануеля Сандерса, який просто не встиг добігти в потрібну точку, аби прийняти далеку передачу.

Очевидно, якби зловив м'яч, був би тачдаун і всі б казали, який Ґаропполо крутий квотербек.

Але "Найнерс" - не та команда, яка робить довжелезні закидання на 30-40 ярдів і молиться, аби хтось той м'яч зловив.

Вони на кшталт "Патріотів" виграють, методично просуваючись короткими акуратними пасами або пробіжками тощо. Якщо ти граєш весь матч так і у тебе все виходить, раптом у найкритичніший момент поєдинку лупити далекий пас нелогічно. Не розумію, що сталося з тренером "Сан-Франциско" Кайлом Шенегеном. Він один із найталановитіших найбільш дисциплінованих молодих наставників НФЛ. Ним захоплюється сам Біл Білічек - 6-разовий володар Супербоулу з "Нью-Інгленд Петріотс". Я стежив ще за батьком тренера "Найнерс" Майком Шенегеном, який теж виводив своїх "Денвер Бронкос" у Супербоул".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 53-й Супербоул побив відразу декілька рекордів

Найцінішим гравцем фіналу назвали квотербека "Канзас-Сіті Чіфс" 24-річного Патріка Магоумса. Став наймолодшим в історії володарем МVP Супербоулу.

"Він сам заніс перший тачдаун, але в грі отримав два перехоплення і в сумі набрав дуже мало ярдів на пасі. Нагороду отримав, бо комусь її треба було дати. Та й нікого не було кращого серед партнерів. "Канзас-Сіті Чіфс" перемогли передусім як команда".

Президент США Дональд Трамп привітав у Twitter переможців 54-го Супербоулу "Канзас-Сіті Чіфс", але назвав їх командою зі штату Канзас. Насправді чемпіони НФЛ представляють Міссурі.

Зараз ви читаєте новину «Супербоул виграли Канзас-Сіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути