четвер, 20 травня 2010 12:37

Шундров і Тимченко можуть опинитися в хокейному "Будівельнику"

Шундров і Тимченко можуть опинитися в хокейному "Будівельнику"

Колишній голкіпер "Сокола" повертається до Києва, про це повідомляє офіційний сайт клубу з посиланням на "Команду".

Легендарний у минулому страж воріт Юрій Шундров (54 роки), який останні п'ять років працював тренером воротарів у Магнітогорську, розпрощався з благополучною "Магніткою" і повернувся в Київ.

Колишній голкіпер "Сокола", збірної України та СРСР готовий продовжити тренерську кар'єру в столичному "Будівельнику", який з початку нового сезону буде виступати в КХЛ.

Тим часом, дворазовий чемпіон Білорусі у складі мінської "Юності", форвард збірної України Олег Тимченко розглядає пропозиції від клубів КХЛ.

"В "Юності" я провів півтора хороших сезони. Але контракт з мінським клубом підійшов до кінця, пора рухатися далі. В якому напрямку? Пора спробувати себе в КХЛ, - сказав 32-річний лівий крайній iSport.ua. - Зараз відпочиваю, але протягом найближчого місяця необхідно визначитися з майбутнім місцем роботи.

Чи кличуть в "Будівельник"? Пропозиції є з різних клубів. Поки думаю. Правда, я читав, що перед генменеджером "Будівельника" Олегом Купріяновим ніхто не ставить завдання створення базового клубу збірної України. Тренером команди, знову ж таки якщо вірити пресі, буде чех Йозеф Яндач. Чи потрібен йому в складі Олег Тимченко - питання.

Якщо не знайдеться місця в "Будівельнику", великої проблеми не буде. Ні мені, ні моїй родині не звикати жити за межами України. Хоча, звичайно, хотілося б пограти на батьківщині, для своїх глядачів.

Моя думка: треба запрошувати легіонерів високого класу. У приклад можу навести ризького "Динамо", де є кілька ватажків-іноземців, але кістяк складають латвійські виконавці, багато з яких, до речі, не так давно грали в білоруському чемпіонаті. Але не повинно бути так, як у мінському "Динамо": підпишуть легіонерів, а через місяць розривають з ними контракти і виплачують їм потім компенсації. У той час як у самій Білорусі повно хокеїстів такого ж рівня. А присутність в команді КХЛ українських хокеїстів дасть поштовх популяризації хокею в нашій країні".

За даними iSport.ua, закінчився контракт з "Юністю" і у партнера Олега Тимченка по трійці Олександра Матерухіна.

Зараз ви читаєте новину «Шундров і Тимченко можуть опинитися в хокейному "Будівельнику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути