пʼятниця, 08 лютого 2019 11:53

Стартував сьомий етап Кубка світу з біатлону - наші знову розчаровують

Стартував сьомий етап Кубка світу з біатлону - наші знову розчаровують
Яна Бондар показала найкращий результат серед українців

В канадському місті Кенмор стартував сьомий етап Кубка світу з біатлону. Ввечері сьомого лютого вперше на етапах КС відбулась коротка індивідуальна гонка у чоловіків та жінок. Різниця з класичною індивідуальною в тому, що дистанція скорочена, а замість однієї хвилини штрафу, за промах додають 45 секунд.

"В українській команді локальним героєм гонки став ... Тарас Лесюк. Сьогодні стартували всього троє наших хлопців, і найкращим в цій компанії став саме 22-річний дебютант Кубка світу! Першими 19-ма пострілами Тарас зронив надію на блискучий, як для дебюту, результат. На жаль, останній патрон зрадницьки пішов повз ціль. Але і набрані за 32-е місце кубкові очки - дуже достойна дебют Лесюка в компанії найсильніших біатлоністів світу!

Зовсім поруч з Лесюк завершив гонку Артем Тищенко, який вдруге в нинішньому сезоні набирає кубкові очки - і знову в індивідуальній гонці. У графі штрафу у Артема також залишилася одиничка за промах, зароблений на другому рубежі. У фінішному протоколі у другого з українців 34-ий час.

А ось найдосвідченішому з наших хлопців Сергію Семенову проявити себе в коронній індивідуалці не вдалося. Відразу п'ять штрафних "45-секундок" заробив Сергій на чотирьох вогневих рубежах, і, хоча він на трасі був швидше партнерів по збірній, підсумковий результат виявився гіршим, ніж у молодих хлопців - 62-й.

У загальному заліку Кубка світу на першу позицію вже давно годі й задивлятися - в умовах відсутності на заокеанських етапах Мартена Фуркада, норвезького лідера навіть полякати нікому: найближчий з переслідувачів Йоханнеса Бе, Олександр Логінов, відстає вже на 300 балів! Двоє українців зберігають позиції в топ-30: не виступали відкрито сьогодні Дмитро Підручний (26-й) і Артем Прима (30-й).

У Кубку націй гонку для нашої команди складно назвати вдалою, навіть незважаючи на два результату в заліковій зоні: найближчі конкуренти зі Швейцарії провели більш якісну гонку, і відставання нашої команди від 9-го місця зросла до 50-ти очок", - повідомляє biathlon.com.ua.

Коротка індивідуальна гонка. Чоловіки
1. Йоханнес Тінгнес Бе (0 + 0 + 0 + 0) 35: 27,9
2. Ветли-Сьястад Крістіансен (1 + 0 + 0 + 1) +2: 10,2
3. Олександр Логінов (1 + 1 + 0 + 0) +2: 41,0
...
32. Тарас Лесюк (0 + 0 + 0 + 1) +4: 46,8
34. Артем Тищенко (0 + 1 + 0 + 0) +5: 08,0
62. Сергій Семенов (0 + 2 + 2 + 1) +7: 12,5

Не набагато краще виступив і експерементальний склад жіночої команди.

В української збірної головною героїнею повинна була стати Юлія Джима. Після перемоги в першому старті сезону, сьогодні Юля вийшла в червоному бібі лідера заліку індивідуальних гонок. Ну і головною метою заокеанської поїздки для Джими є боротьба за Малий кришталевий глобус. Однак сьогодні трьома штрафами в стрільбі наша спортсменка серйозно ускладнила собі цю задачу. З цим багажем неточності Юля фінішувала лише 42-й, не набравши очки за гонку і в малому заліку пропустивши вперед себе не тільки Давидову, а й Віттоцці, а також Пауліну фіалковий, Моніку Моніка Гойніш і Франциску Хільдебранд. І дистанція в 52 очка від лідера залишає критичний мінімум шансів в боротьбі за Глобус.

Підстрахувати лідерів зуміли дівчата, які поповнили склад першої команди після гонок в Кубку IBU. Яна Бондар і зовсім приємно вразила стрільбою! Після двох промахів у стрільбі лежачи, на решті рубежів наша спортсменка не допустила жодної помилки! І, включивши максимальні швидкості на останньому колі, Яна зуміла добігти до 27-ї позиції - третій результат в кар'єрі Бондар!

Інші наші дівчата виступили рівно, але лише на кордоні попадання в залікову зону. Крім Бондар, кубкові очки набрала лише Олена Підгрушна - капітану команди вдалося показати 36-й результат при одному 45-секундному штраф.

Близька до набору очок була і Надія Бєлкіна, але їй не пощастило на другому вогневому рубежі, коли Надя зіткнулася з проблемами з гвинтівкою і довго не могла почати стрілянину. У підсумку з одним промахом Бєлкіна показала 41-й результат.

Нарешті, Юлія Журавок, яка стала переможницею першої в історії короткої індивідуальної гонки у жінок, що пройшла в рамках Кубка IBU в німецькому Арбер, сьогодні промахнулася двічі, і цей штраф не дозволив піднятися вище 45-й позиції.

У Кубку націй триває боротьба наших дівчат за збереження нинішньої квоти. Завдяки сьогоднішнім результатами, Україна зміцнилася на дев'ятій позиції. Більш того, попереду на відстані 59-ти балів збірно Чехії, і на 38-очкової віддаленні - команда Словаччини.

Коротка індивідуальна гонка. Жінки
1. Тіріл Екхофф (0 + 1 + 0 + 0) 36: 32,9
2. Маркета Давидова (0 + 0 + 0 + 0) +9,8
3. Ліза Віттоцці (0 + 0 + 0 + 0) 20,9 градусів за Цельсієм
...
27. Яна Бондар (2 + 0 + 0 + 0) +3: 14,9
36. Олена Підгрушна (0 + 1 + 0 + 0) +3: 47,6
41. Надія Бєлкіна (0 + 0 + 1 + 0) +4: 04,2
42. Юлія Джима (1 + 1 + 0 + 1) +4: 11,5
45. Юлія Журавок (1 + 0 + 1 + 0) +4: 24,4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-капітан збірної України закликала не цькувати біатлоністок

Сьогодні в Кенморі відубудться дві естафети - о 21:30 чоловіча, о 23:45 жіноча.

Зараз ви читаєте новину «Стартував сьомий етап Кубка світу з біатлону - наші знову розчаровують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути