вівторок, 27 серпня 2013 13:11

Стадіон "Металіст" став власністю Курченка

Стадіон "Металіст" став власністю Курченка
Курченко став господарем стадіону "Металіст" на безальтернативній основі. Фото: metalist.ua

27 серпня відбувся конкурс з продажу ОСК "Металіст". Стадіон проданий за 674 млн. 522 тис.грн. Про це на своїй сторінці в соціальній Facebook повідомив директор Департаменту у справах преси та інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Покупцем стадіону став футбольний клуб "Металіст". Його власником є ??харківський бізнесмен Сергій Курченко. Раніше клуб орендував футбольну арену для проведення домашніх матчів. Зазначимо, що Курченко був єдиним претендентом на купівлю стадіону.

Арена була виставлена ??на продаж зі стартовою ціною 674 млн. 521 тис. 916,16 грн. У цілісний комплекс входять чотири трибуни, касовий павільйон з ротондою, футбольне поле, бігові доріжки, три трансформаторних підстанції та розподільчий пункт. Площа земельної ділянки, що належить стадіону, - 7,0873 га.

Нагадаємо, стадіон "Металіст" на 40 тисяч глядацьких місць був реконструйований до Євро-2012 і офіційно відкритий 5 грудня 2009 Стадіон реконструйований у форматі приватно-державного партнерства: 30% загальної суми вкладень склали приватні інвестиції бізнесмена і колишнього власника ФК "Металіст" Олександра Ярославського, 70% - бюджетні кошти.

Загальна сума тодішніх інвестицій в реконструкцію стадіону склала $ 95,3 млн. У 2011 р. Ярославський додатково інвестував у реконструкцію ігрового поля стадіону "Металіст" близько 3 млн. євро.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон "Металіст" став власністю Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути