вівторок, 28 травня 2013 10:48

Курченко зможе заробити до 300 мільйонів на імпорті газу - ЗМІ

Курченко зможе заробити до 300 мільйонів на імпорті газу - ЗМІ
СЄПЕК Сергія Курченка планує купувати за кордоном до 90 млн куб. м газу на місяць. Фото: prosport-ru.tsn.ua

В Україні з'явився новий імпортер природного газу - "Українська нафтогазова компанія", що входить до групи СЄПЕК Сергія Курченко.

Про це пише "Forbes.ua".

Як повідомляється, у березні компанія закупила в угорської фірми Optenergy Kft 18 млн куб. м палива.

СЄПЕК планує купувати за кордоном до 90 млн куб. м газу на місяць, що може принести її власникам більше 300 млн гривень валового прибутку до кінця нинішнього року.

УНГК була створена в 2011 році колишнім главою представництва Regal Petroleum в Україні Віктором Дмитрієвим і президентом Асоціації "Газові трейдери України" Романом Сторожовим.

Тоді ж вона отримала п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу за нерегульованими тарифами, а в листопаді минулого року Нацкомісія з регулювання енергетики збільшила обсяг ліцензійних поставок газу компанії до мільярда кубометрів на рік, пише видання.

У березні 2012 року компанія змінила власників на маловідомих жителів Харківської області. Зараз УНГК входить до групи компаній Курченко, підтвердила прес-служба СЄПЕК.

"Газ, імпортований УНГК, буде поставлятися на українські промислові підприємства", - повідомила прес-секретар СЄПЕК Олена Мочалова-Колесник, не уточнивши назв компаній та їх галузевої приналежності.

Інтересу до газового ринку Курченко не приховує.

"Сама група зараз оцінює свою частку на ринку трейдерів природного газу в 10-30%",- сказав він в інтерв'ю журналу "Кореспондент". Походження газу в СЄПЕК назвати відмовилися, повідомивши, що паливо було закуплено на вільному ринку.

Як пише видання, УНГК купила в Угорщині паливо за 3,150 тис гривень за тисячу кубометрів, повідомило джерело в митному департаменті Міндоходов.

Це приблизно відповідає ціні імпорту "Нафтогазом" палива з Польщі та Німеччини і майже на 300 грн дешевше, ніж ввозить Ostchem.

В Україні компанія минулого року продавала газ за ринковими цінами - 4175 - 4195 грн за тис. куб. м, включаючи ПДВ. Про це відомо з рішення Вінницького господарського суду, що зобов'язує компанію "Подільські цукроварні" розрахуватися з УНГК за спожитий газ. У нинішньому році ціни на внутрішньому ринку газу в порівнянні з торішніми не змінилися.

Таким чином, внутрішня ціна продажу газу УНГК, за вирахуванням ПДВ, складе близько 3500 гривень за тисячу кубометрів, а валова рентабельність - приблизно 10%. Перша поставка 18 млн куб. м палива, закупленого в Угорщині, може принести Курченко близько 5,7 млн ??грн валового прибутку.

Зараз ви читаєте новину «Курченко зможе заробити до 300 мільйонів на імпорті газу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути