Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 11:28

Стадіон "Динамо" позбавили спецстатусу і можуть знести

Стадіон "Динамо" позбавили спецстатусу і можуть знести
Стадіон "Динамо" вже не об'єкт культурної спадщини. Фото: 2012ua.net

Міністерство культури зняло охоронні статуси з декількох об'єктів культурної спадщини столиці. У їх число потрапила клубна арена київського "Динамо", стадіон "Динамо" ім. В.Лобановського", повідомляє "Сегодня".

"Зміна статусу означає, що об'єкт може зноситися, перебудовуватися, надбудовуватися - з ним господарі можуть робити все, що завгодно. Так вже було з комплексом будівель старого водопроводу на Набережному шосе, які знесли після втрати ними охоронного статусу", - говорить в.о. начальника главку охорони культурної спадщини Яків Діхтяр.

"Від стадіону, який був в 1933 році, нічого не збереглося. Що ми зараз бачимо, - результат реконструкцій, остання була в 2000-і роки. Це повністю змінило об'єкт. Тепер про нього не можна говорити як про пам'ятку архітектури. Те ж саме можна сказати про гімнастичну залу. Стадіон "Динамо" - знаковий об'єкт, але з точки зору історичної пам'яті ми бачимо важливими колонаду, пам'ятники Лобановському і футболістам "Динамо", які загинули на війні. Ці два пам'ятники внесені до реєстру, і ми добиваємося, щоб до них був вільний доступ, адже зараз територія напівзакрита", - розповів перший заступник директора департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Віктор Вечерський.

Нагадаємо, свої домашні матчі київське "Динамо" проводить зараз на НСК "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «Стадіон "Динамо" позбавили спецстатусу і можуть знести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути