четвер, 31 травня 2012 18:52

"Сподівався на ще один виклик до збірної" - Безус

"Сподівався на ще один виклик до збірної" - Безус
Роман Безус: "Пока я игрок "Ворсклы". Фото: vorskla.com.ua

Півзахисник "Ворскли" Роман Безус сподівається в майбутньому закріпитися в основному складі збірної України і вдячний Миколі Павлову, який днями очолив маріупольський "Іллічівець". Про це футболіст розповів у інтерв'ю Gazeta.ua.

- Про те, що Микола Павлов офіційно залишив команду я дізнався з інтернету. Хоча до цього кілька разів спілкувався з тренером по телефону. Домовилися з ним і надалі підтримувати зв'язок, - говорить 21-річний Роман Безус, півзахисник Полтавської "Ворскли". - Шкода, що з команди іде людина, яка вивела "Ворсклу" з аутсайдерів українського футболу до групового етапу Ліги Європи. Та і особисто для мене Микола Петрович знакова людина. Саме він помітив мене у Кременчуці, де я грав у місцевому "Кремні", запросив у Полтаву і дуже швидко почав довіряти.

- Після його уходу ви залишитесь у команді?

- Особисто до мене з інших команд ніхто не звертався. А якщо у клубі є конкретні пропозиції, то розглядатиму їх з керівництвом "Ворскли". Зараз в інтернеті багато чуток, що мною цікавляться інші команди. Думаю, подібна інформація не з'являється просто так. Вона має під собою, якесь підґрунтя. Та поки я гравець "Ворскли".

- Чи бачите перспективу в полтавській команді?

- Про перспективу і цілі "Ворскли" на наступний сезон говоритиме новий тренер. Моя задача — удосконалювати власну гру. Де б я не розпочав сезон, мету маю одну — потрапити у збірну України і закріпитися в основному складі. Дуже хочу зіграти на Чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії.

- Чому не вдалося закріпитися у збірній до початку Євро 2012?

- Тренер національної команди Олег Блохін викликав мене на товариські матчі з Німеччиною та Австрією. Тоді своїм шансом я не скористався. З німцями далося взнаки хвилювання і гра не на своїй позиції, а з австрійцями я вже не виходив на поле. Сподівався, що мене ще раз викличуть до табору збірної. Але потрапив тільки у розширений список гравців до чемпіонату Європи. Для мене це слабка утіха. Тепер буду доводити, що гідний грати в основній збірній.

- Матчі чемпіонату Європи будете відвідувати?

- Ні. У цей час в мене збори з клубною командою. Тому за іграми континентальної першості спостерігатиму по телевізору. Надіюся, наші хлопці зможуть виконати важку ціль і виграти домашній чемпіонат Європи. Для цього їм потрібний сильний характер та велика вдача. Крім українців вболіватиму за Італію та Іспанію. Подобається стиль гри обох команд.

- Відпустки не плануєте?

- З дружиною хотіли з'їздити у Рим. З цього міста моя улюблена команда — "Рома". Але з моїм графіком про відпустку прийдеться забути. Тепер, якщо і випаде вільний тиждень, то проведу його з рідними у Кременчуці.

Зараз ви читаєте новину «"Сподівався на ще один виклик до збірної" - Безус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути