пʼятниця, 29 червня 2012 02:14

Співробітників польського ТБ звільнили за радянський прапор в репортажі про Євро

Співробітників польського ТБ звільнили за радянський прапор в репортажі про Євро
Кадр телеканалу TVP

Співробітників польського ТБ звільнили за радянський прапор в репортажі про Євро
Двох співробітників Польського телебачення (Telewizja Polska, TVP) звільнили після того, як вони двічі помилилися з прапорами в репортажах про Євро - один раз розмістивши радянський прапор замість російського, а другий раз змінив англійський прапор британським. Про це повідомляє Gazeta.pl.

Звільнені співробітники працювали на TVP дизайнерами і робили графічні вставки для програми новин Wiadomosci. 13 червня у час новинного ефіру, в якому ведуча розповідала про результати матчу Польща - Росія, на екрані разом з польським прапором був показаний червоний прапор СРСР з серпом і молотом. 20 червня дизайнери допустили помилку в таблиці чвертьфіналів Євро: замість англійської прапора з червоним хрестом на білому фоні вони помістили туди прапор Великобританії.

Скріншоти з помилками дизайнерів розійшлися по соціальним мережам і світовим ЗМІ. Особливо жорсткої критики удостоїлася помилка з радянським прапором - відразу кілька польських політиків висловили своє невдоволення і зажадали від TVP офіційних пояснень. Керівництво Польського телебачення заявило, що картинка залишилася з обговорення ігор між збірними Польщі та Радянського Союзу і принесло вибачення глядачам. Як пише Reuters керівник новинного блоку TVP Петро Краско  заявив, що це була "ненавмисна помилка в самий невідповідний момент".

Крім двох дизайнерів санкції були застосовані і відносно редакторів програми, яких позбавлять премії за ці новинні випуски. Керівництво TVP також запровадило нові процедури контролю новинних програм, при яких редактори будуть бачити підготовлену дизайнерами графіком до виведення її на екран.

Польське телебачення було засновано в 1935 році і є головною національною телекомпанією Польщі (громадським телебаченням).

25 червня стало відомо про закриття програми "Poranny WF" на польській радіостанції Eska ROCK. Ведучі програми Міхал Фігурскій і Куба Воєвудський при обговоренні матчу Україна - Швеція дозволили собі ряд образливих висловлювань на адресу українських жінок.

Зараз ви читаєте новину «Співробітників польського ТБ звільнили за радянський прапор в репортажі про Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути