четвер, 28 червня 2012 23:10

Туск: я не вагався ані хвилини у впровадженні надзвичайного стану

Туск: я не вагався ані хвилини у впровадженні надзвичайного стану
Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заспокоює. Перший, найнижчий рівень надзвичайного стану не пов'язаний зі зниженням безпеки під час Євро-2012.

Надзвичайний стан було введено в середу після того, як було знайдено прикордонниками у річці Буг на плоті пакет з вибухівкою та телефон з фотографією Національного стадіону.

"Зі зрозумілих причин, після того, як виявили цю неприємність, ми приймаємо рішення відповідно до процедур і здорового глузду, але це перший рівень надзвичайного стану, зовсім найнижчий" - заявив Туск.

Він пояснив, що в більшості країн, де відбуваються подібні заходи до Євро, ступінь загрози автоматично зростає тільки тому, що захід проводиться у великих масштабах.

Туск пояснив, що він не вагався ані хвилини перед впровадженням підвищеного ступеня тривоги, але - як він сказав – це не змінює ані рівня безпеки, ані не створють незручностей для тих, хто хоче приїхати до Польщі.

Справу пакету на плоту розглядає відділ по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Апеляційної прокуратури в Любліні. Як повідомив її прес-секретар Гжегож Яніцкі, розслідування стосується "розкриття переправлення через Буг контрабанди сигарет та інших товарів."

Зараз ви читаєте новину «Туск: я не вагався ані хвилини у впровадженні надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути