вівторок, 17 квітня 2012 11:27

Сьомін підтримав ініціативу Луческу переграти матч "Шахтар" - "Динамо"

Сьомін підтримав ініціативу Луческу переграти матч "Шахтар" - "Динамо"
Юрій Сьомін згоден переграти матч з "Шахтарем". Фото: fcdynamo.kiev.ua

Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін підтримує ініціативу наставника "Шахтаря" про те, що потрібно переграти скандальний матч 26 туру, повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на "СЭ в Украине".

"Звичайно ж, я підтримую ініціативу свого шановного колеги, наставника "Шахтаря" Мірчі Луческу, - переграти скандальний поєдинок. Дуже правильне, розумне рішення з його боку - тому що в наявності не що інше як технічна помилка арбітра. Тренер "гірників" цього хоче, і ми хочемо - провести справедливий поєдинок, в якому змагатимуться не 11 на 10, де одиничка у гостей пропала з незрозумілої причини, а 11 на 11. Є очевидна помилка - так давайте разом її виправимо", - сказав Сьомін.

Сьомін також підкреслив, що рішення КДК, яке скасувало червону картку Денису Гармашу, підтвердило наявність саме технічної помилки судді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гармаш не винен: КДК ФФУ скасував другу жовту карточку футболіста

"Він вилучив нашого гравця за те, що той нібито самовільно повернувся на поле - це випливає з того, що він сказав самому Гармашу. А той поле взагалі не залишав. Потім уже, мабуть, переконавшись у власній неправоті, він придумав зовсім інше пояснення - мовляв, Гармаш повівся неспортивно. Все це витлумачили так, що Денис повинен був залишити поле по найкоротшій відстані. Але що за пункт правил, який диктує таке? Навпаки, Гармаш побіг до центру поля, щоб зберегти динаміку гри і як можна швидше повернутися в неї за рішенням арбітра. Загалом, тут все очевидно. Завдяки такому суддівському проколу одна з команд отримала фору. Про що тут далі говорити? Про те, що ми, бачте, не здійснили подвиг, встоявши вдесятьох?", - сказав він.

Тренер також визнав, що йому не слід було вступати в перепалку з тренерським штабом "Шахтаря".

"Чому така люта реакція була з нашого боку? Ну завжди ж є межа терпінню. Як там кажуть українською - "терпець урвався", правда? Так я не перший і не останній тренер, з яким сталося подібне. Луческу в свій час не тільки шапочку кидав - він і четвертого арбітра атакував, за що, власне, і був вилучений, і потім багато чого наговорив... Що найцікавіше - на адресу португальської бригади арбітрів. Не української. Я вини з себе не знімаю - зірвався. За це мені виписали триматчеву дискваліфікацію - як Луческу в 2006 році - і штраф в 150 тисяч гривень, який я закрию зі своєї кишені. Ні в якому разі не хочу, щоб клуб брав це на себе, сказав про це президенту: моя вина, я плачу ці 20 тисяч доларів. Не збіднію. Адже там було як: я підбіг до четвертого арбітра і сказав, щоб він зв'язався з головним, бо той припускається помилки, яка зіпсує все. Але тут назустріч вискочив Спиридон - він потім і буде переказувати мої слова, на підставі його свідчення, я так розумію, мене і дискваліфікували на три гри, а його тільки на одну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Вакса про вилучення Гармаша було свідомо неправдивим - ФФУ

Я розмовляв з арбітром - а він до чого там з'явився? Підкреслюю - просив виправити помилку. Нічого більше. Мене, на жаль, не почули. Але до чого тут третій? Я щиро хотів вибачитися, тому що, зрозуміло, висловився некоректно. А зараз ось читаю всі ці "одкровення" і розумію, що вчинив правильно. Повторюю: я винен, заплачу. Але винен я тільки перед своєю командою, а не перед суперниками, які ведуть себе подібним чином", - сказав Сьомін.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін підтримав ініціативу Луческу переграти матч "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути