субота, 22 вересня 2018 10:00

Що треба знати про українських футболістів, які грають в Європі

Що треба знати про українських футболістів, які грають в Європі
Андрій Ярмоленко забив за "Вест Хем" двічі у останньому матчі АПЛ проти "Евертону"

Невисокий рівень чемпіонату та невеликі фінансові можливості українських клубів зумовлюють зростаючу кількість наших футболістів, які грають за кордоном. У двох останніх матчах збірної України м'ячі забивали виключно легіонери. Такого в історії збірної ще ніколи не було.

Англія

В найсильнішому чемпіонаті світу грають два українці – Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко. Ярмоленко тільки цього сезону змінив чемпіонат Німеччини на Англію. На старті сезону виходив на заміни в складі нової команди, а в грі проти " Евертона" двічі забив у ворота голкіпера збірної Англії Джордана Пікфорда. Подальші перспективи українського півзахисника у " Вест Хемі" однозначно стануть кращими. Хоча його клуб поки у нижній частині турнірної таблиці. Олександр Зінченко тільки одного разу потрапив у заявку на матч "Манчестер Сіті" - проти новачка " Фулхема". Влітку було багато розмов про трансфер Зінченка до іншого клубу, але він так і не відбувся. Тому до зими український півзахисник переважно сидітиме на лаві запасних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні нема футболістів, здатних бути успішними в англійському чемпіонаті

Німеччина

Після переїзду Ярмоленка тут залишився Євген Коноплянка. В цьому сезоні він має шанс стати один із лідерів "Шальке". Команда повинна поборотися за зону Ліги чемпіонів, хоча на старті сезону "Шальке" перебуває в другій половині турнірної таблиці. Коноплянка поки не має твердого місця в стартовому складі.

Влітку було багато розмов про трансфер Зінченка до іншого клубу, але він так і не відбувся. Тому до зими український півзахисник переважно сидітиме на лаві запасних

Бельгія

Чемпіонат має одне із найбільших українських представництв. Руслан Малиновьский є одним із найкращих гравців чемпіонату та лідером "Генка". Команда пройшла кваліфікацію до Ліги Європи та перебуває серед лідерів чемпіонату. Колишній динамівець Євген Макаренко зміг себе добре проявити в скромному "Кортрейку" минулого сезону, а в цьому перейшов до складу місцевого гранда - "Андерлехту". Команда українця один із фаворитів чемпіонату, а Макаренко стабільно грає в центрі півзахисту. Врешті розкрив свій потенціал у Бельгії ще один колишній динамівець Роман Яремчук. В "Генті" він має стабільну ігрову практику, отримав виклик до національної команди і у двох її останніх матчах виходив у стартовому складі. Не найкращим чином йдуть справи у одноклубника Яремчука Ігоря Пластуна, який цього сезону змінив болгарський "Лудогорець" на "Гент". Поки центральний захисник не має стабільного місця в складі. Зате півзахисник Роман Безус - один із лідерів середняка " Сент – Трюйдена". Команда Романа бореться за потрапляння до верхньої частини турнірної таблиці. Посередньо йдуть справи у Валерія Лучкевича. Він не має ігрової практики у складі " Стандарду".

Угорщина

Цього трансферного вікна трендовою для українських футболістів став наш південно-західний сусід. Колишній наставник "Динамо" Сергій Ребров очолив місцевий гранд "Ференцварош". Команда прагне гегемонії на власній арені та вдалих виступів у Європі. Одним із підопічних Реброва у новому клубі є Іван Петряк. Українець із перших матчів показує власний клас, записуючи собі в актив гольові передачі та забиті м'ячі. В Угорщині також виступає Артем Мілевський. Колишній форвард "Динамо" грає за новачка елітного дивізіону "Кишвард". Він замінив у складі ще одного українця Антона Шиндера, який не так давно покинув клуб через напад на арбітра. Одним із партнерів Мілевського у новому клубі є капітан молодіжної збірної України Павло Лук'янчук. В складі клубу "МТК" виступає ще один українець - колишній гравець збірної "Динамо", "Металіста" та " Ворскли" Євген Селін.

Чехія

Другий сезон проводить Едуард Соболь, права на якого належать " Шахтарю". В попередньому сезоні він грав за "Славію" - одного із лідерів та колишнього суперника "Динамо" по кваліфікації Ліги чемпіонів, а під сам кінець трансферного вікна став футболістом "Яблунця" - майбутнього суперника киян у Лізі Європи. Команда - середняк чемпіонату, а Соболь тільки вливається у новий колектив.

Польща

Цього сезону суттєво зменшилася кількість українців у Польщі. Залишилися тільки Володимир Костевич у Леху" , Андрій Богданов у "Арці", Олексій Дитятьєв у "Краковії" та воротар Антон Каніболоцький, який грає за "Мадзь". Найкращу пресу має Костевич. Богданов забив у Суперкубку Польші, як у свої ворота, так і супернику. Його " Арка" перемогла - 3:2.

Хорватія

У складі "Осієка" грає Дмитро Льопа. Команда минулого сезону здобула право грати у єврокубках, зараз теж серед лідерів. Льопа в новому сезоні не має стабільного місця в основному складі.

Словаччина

У клубі ДАК виступають відразу два гравці молодіжної збірної України – Максим Третьяков та Станіслав Біленький. Поки обидва футболіста у Словаччині недовго, тому ще адаптуються до нового клубу.

Колишній наставник "Динамо" Сергій Ребров очолив місцевий гранд "Ференцварош"

Данія

Минулого сезону в складі " Мідтьюлланна" чемпіоном став гравець молодіжної збірної України Артем Довбик. Щоправда поки українець не може похвалитися стабільним місцем в стартовому складі. " Мідтьюлланн" - клуб, який спеціалізувається на роботі із молодими талановитими гравцями та подальшим їх продажем до сильніших клубів. Нещодавно вони продали одного із своїх талантів Міккаеля Дуеланда до київського "Динамо". Також цього сезону в "Орхуса" приєднався колишній воротар " Карпат" Роман Мисак.

Фінляндія

Колишній гравець збірної Денис Олійник із нового сезону виступає за фінський СІК. Команда перебуває в другій частині турнірної таблиці.

Туреччина

Представництво українських гравців цього літа суттєво зменшилося. Залишився тільки один Євген Селезньов із клубу " Акхісар". Команда за активної участі українця минулого сезону виграла Кубок Туреччини. А зараз в чемпіонаті команда Селезньова перебуває в кінці турнірної таблиці.

Росія

Тарас Михалик виступає за московський "Локомотив". В минулому сезоні став чемпіоном Росії. Але використовується Юрієм Сьоміним як гравець ротації.

Латвія/Естонія

Віктор Скрипник працює головним тренером "Риги". Команда - лідер місцевого футболу. За " Вентспілс" грає колишній форвард "Дніпра" та " Чорноморця" Олексій Антонов. В Естонії за "Левадію"виступають Роман Дебелко та Юрій Ткачук. Дебелко - один із найкращих бомбардирів чемпіонату.

Ми вказали футболістів, які грають у найвищих дивізіонах. В Іспанії таких не маємо. Зате в тамтешній сегунді – аналог нашої першої ліги - виступають Роман Зозуля, Василь Кравець та Іван Зотько. Зозуля серед лідерів " Альбасете". Кравець був викликаний до збірної. Він - основний лівий захисник "Луго", команда перебуває в середині турнірної таблиці. Зотько поки не може стабільно потрапляти до основного складу "Ельче".

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про українських футболістів, які грають в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути