четвер, 14 жовтня 2021 21:00

Що треба знати про поточну ситуацію для збірної України з футболу

Що треба знати про поточну ситуацію для збірної України з футболу
Головний тренер збірної України з футболу Олександр Петраков (ліворуч) не викликав півзахисника італійської "Аталанти" Руслана Малиновського на жовтневі матчі команди. Фото: football24.ua

Жовтневі матчі збірної України - важливі, а не вирішальні. Це було очевидно ще до їх проведення, а після – просто стало фактом. Все вирішить останній поєдинок відбору – 16 листопада у Боснії. Що маємо на цей момент?

З одного боку, Україна не контролює ситуацію в групі. Якщо Фінляндія виграє обидва матчі, вона гарантовано посяде друге місце. Але не все так погано. Можна повірити, що фіни обіграють немотивовану Францію вдома. Але до цього навряд чи вони здобудуть три очки в Боснії. А якщо так – Україна сама собі господар.

Олександр Петраков працює в міру свого потенціалу. Було б наївно очікувати, що він повторить подвиг Фоменка-2013. Подібне трапляється рідко. Петраков не провалився, а показує нормальний результат. Навіть нічия у Казахстані – нещасний випадок. За грою заслужили три очки.

Треба припинити балачки про Рауля, Арагонеса і Євро-2008. Ми не Іспанія

Боснія та Україна – команди приблизно одного рівня. Тому не було передумов впевнено говорити про перемогу. Особливо, якщо зважити на відсутність гравців рівня Джеко в нашому складі. А за місяць суперник цілком може посилитися П'яничем та Круничем.

Звідси випливає, що ми також маємо зібрати свої найкращі кадри. Треба припинити балачки про Рауля, Арагонеса і Євро-2008. Ми не Іспанія. Малиновський сильно провів останні матчі чемпіонату Італії. Петраков зобов'язаний повернути його до команди і вписати в схему. Це – показник його кваліфікації як педагога та тренера. Якщо не ворог собі, він так і зробить, навіть якщо в листопаді можна буде розраховувати на відсутніх у жовтні Буяльського та Зінченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петраков помилявся, коли думав, що обійдеться без Малиновського – експерт

У відбірковій групі до Кубку світу залишилося провести чотири матчі. 13 листопада Боснія приймає Фінляндію. Франція вдома зіграє з Казахстаном і у разі перемоги гарантує собі перше місце.
16 листопада: Боснія – Україна, Фінляндія – Франція.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про поточну ситуацію для збірної України з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути