Ексклюзиви
середа, 13 січня 2021 21:00

Що потрібно знати про одного із найкращих гравців чемпіонату Італії

Що потрібно знати про одного із найкращих гравців чемпіонату Італії
Йосип Ілічич вже 10 років грає в Італії. Фото: Gettyimages.com

Команда Руслана Малиновського "Аталанта" змогла стати в провідною в серії "А". "Бергамаски" минулого сезону дійшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, у поточному сезону знову змогли вийти в плейоф турніру. В серії "А" "Аталанта" виграла чотири останні матчі з п'яти.

Знавець італійського футболу коментатор Денис Босянок спеціально для Gazeta.ua розповів про головного нині гравця команди словенця 32-річного Йосипа Ілічича.

"В італійському футболі Йосип Ілічич - ідеолог, який входить до п'ятірку найкращих гравців на своїй позиції, атакувального півзахисника, в серії "А". Він приїхав до Італії 10 років тому і показав себе вже в першому сезоні за "Палермо". Ілічич – це інтелектуал, заради якого дивившися футбол, на яких люди ходять на матчі.

Словенець хотів грати в команді, яка здобуває титули. Поки в нього жодної нагороди не має. Він не один із такою долею. Ілічич — народний футболіст, тому виграє серця народу, вболівальників. В цьому магія словенця. Звичайно, що важливо виграти, але не менше важливо бути неповторним футболістом, як єІличич. Я вірю, що Йосип зможе виграти футбольні титули.

Словенець хотів грати в команді, яка здобуває титули. Поки в нього жодної нагороди немає

Успіхи "Аталанти" - напряму заслуга словенця. Це один із двох головних гравців атаки команди Джан П'єро Гасперіні. Другий вже у минулому часі. Бо Алехандро Гомес не залишиться в Бергамо. Тепер Іличич залишився один. Команда після відходу аргентинця не впала. "Аталанта" зараз просто розкішна. Забили 12 м'ячів та 2 тільки пропустили в останніх 3 турах : "Рома" – 4:1, "Сассуоло" – 5:1, "Беневенто" – 4:1. Це команди, які мають високі позиції в чемпіонаті. Так розбити суперника не кожен зможе. Проти "Беневенто" Йосип провів свій найкрутіший матч. З "Ромою" він вийшов з лавки, коли команда програвала після першого тайму, після чого "Аталанта" забила 4 м'ячі. Словенець віддав пас, сам забив.

Для Ілічича важливо, що тренер та клуб чекали його поверненння попри всі особисті негаразди. Це показник здорової атмосфери в команді. Перед очима в лідера "Аталанти" є приклади, коли можна і в 40 років, бувши лідером команди. Тому 32 роки – це ще не багато.

Для Ілічича важливо, що тренер та клуб чекали його поверення попри всі особисті негаразди

Італія- це його чемпіонат. Він 10 років грає в серії "А". В Словенії зіграв тільки 2 сезони. Його все влаштовує. Зможе він зіграти в інших чемпіонатах? Безперечно. Знайшов би себе в і у великих командах. Хоча це залежить від тренера. Один із найкращих гравців АПЛ Крістіан Еріксен не зміг себе проявити в "Інтері" Конте.

Збірна Словенії не може похвалитися участь у великих континентальних турнірах. Хоча склад команди сильний. Напевно, що тут питання до тренера. Бракує тренерської роботи, щоб використати потенціал гравців. Не можна сказати, що Словенія грає погано. Їм постійно чогось бракує. Це стає вирішальним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, за якої умови Малиновський покине "Аталанту"

Йосип Ілічич виступав у Словенії за "Боніфіку", "Інтерблок", "Марібор". З 2010-го року виступає в Італії. Спочатку захищав кольори "Палермо", потім грав за "Фіорентину", а із 2017-го в "Аталанті". Провів 67 матчів за збірну Словенії.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про одного із найкращих гравців чемпіонату Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути