понеділок, 14 вересня 2020 21:00

Що має зробити Луческу для перемоги над АЗ

Що має зробити Луческу для перемоги над АЗ
Команду Мірчі Луческу чекає важкий матч проти АЗ. Фото: ФК "Динамо" Київ

У 3 раунді кваліфікації Ліги чемпіонів київське "Динамо" зіграє проти нідерландського АЗ, Алкмаар. Протистояння складатиметься з одного матчу. Він відбудеться в Києві 15 вересня і почнеться о 20:00, текстова трансляція на gazeta.ua

"Динамо" має величезні кадрові проблеми в центрі захисту. Микита Бурда зазнав травми ахілла та вибув до кінця року, щонайменше. Денис Попов підхопив ангіну та опинився поза грою на 14 днів. Артем Шабанов поточного сезону жодного разу не потрапив у заявку на офіційні матчі – їх було три. В матчі проти "Десни" травмувався правий оборонець Олександр Тимчик.

В такій ситуації тренерському штабу "Динамо" не залишається нічого іншого як довіряти гравцям молодіжної команди - 18-річному Іллі Забарному, на два роки старшому Олександру Сироті та перекваліфіковувати в центр оборони флангових захисників Томаша Кендзьору та Віталія Миколенка.

В будь-якому поєднанні захист киян ніяк не можна назвати надійним. "Олімпік" забив гол у першому турі. "Шахтар" також відзначився у матчі за суперкубок , а "Десна" мала мінімум 2 моменти біля воріт Георгія Бущана. На рівні більш класного суперника всі проблеми в обороні можуть вилізти боком.

На що можна сподіватися? АЗ не має ігрової практики. За 6 останніх місяців суперник "Динамо" мав тільки один офіційний матч. Гра у 2 раунді кваліфікації Ліги чемпіонів проти чеської "Вікторії", Плзень залишила двояке враження. АЗ мав моменти, але пропустив і врятувався тільки на 90+5 хвилині, заробивши сумнівний пенальті. Дотис опоненти тільки в овертаймі.

В будь-якому поєднанні захист киян ніяк не можна назвати надійним

Крім того, перед матчем із "Динамо" пропустили певний час два провідні гравці команди, флангові - Уссама Ідрісу та Келвін Стенгс. Мікротравми. Жодних сумнівів в тому, що вони вийдуть на газон "Олімпійського" немає. Але кондиції обох точно будуть не найкращі. Фізично цих гравців навряд чи вистачить на весь матч.

Залишив АЗ один із лідерів команди – півзахисник Томас Ауєян, який перебрався до "Удінезе", клубу італійської серії "А". Від його долучень лівим флангом залежала гострота атаки.

В такій ситуації для "Динамо" є два можливих сценарії побудови гри проти АЗ. Луческу може спробувати повторити гру протии "Шахтаря" у суперкубку. Тоді динамівці грали другим номером, забравши у суперника весь можливий простір та індивідуальну перевагу. Завдяки цьому нівелювали проблеми в обороні. Гравці АЗ дуже швидкі. Давати їм простір ризиковано.
З іншого боку, можна скористатися відсутністю ігрового тонусу гостей і наявністю в їх складі багатьох гравців, які не мають досвіду матчів такого рівня, і "зеленого" тренера Арнольда Слота,. Якщо "Динамо" натисне – АЗ може і не витримати.

В середині поля сформувалося хороше тріо Сидорчук-Шапаренко-Буяльський, які доповнюють один одного. З приходом Луческу на посаду головного тренера "Динамо" вартий увагу прогрес Шапаренка. На флангах є вибір із Де Пени, Родрігеса та Циганкова. Варто тільки правильно розподілити цих гравців на два тайми, хто має зіграти зі "старту", а хто посилити гру по ходу. Врешті, має "прорвати" Владислава Супрягу, який має моменти, але не може їх реалізувати.

Другий варіант виглядає ефективнішим, бо він натисне на больові точки АЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про першого суперника "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів

Переможець матчу "Динамо" - АЗ потрапить у четвертий, останній, кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Там зустрінеться або з бельгійським "Гентом", або австрійським "Рапідом".

Зараз ви читаєте новину «Що має зробити Луческу для перемоги над АЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути