Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2020 21:00

Що потрібно знати про першого суперника "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів

Що потрібно знати про першого суперника "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів
Тренер АЗ Арнольд Слот тільки один рік працює на високому рівні. Фото: gettyimages.com

У 3 раунді кваліфікації Ліги чемпіонів київське "Динамо" зіграє проти віцечемпіона Нідерландів АЗ Алкмар. Що потрібно знати про суперника команди Мірчі Луческу?

АЗ ледве не став чемпіоном Нідерландів. Через пандемію чемпіонат Нідерландів було завершено після 25 туру. "Аякс" та АЗ набрали по 56 очок. В очних матчах команда з Алкмара двічі перемогла "Аякс" - 2:0 в гостях та 1:0 вдома. Але за сумою забитих та пропущених м'ячів перевагу мав "Аякс" - 45 проти 37. Команда із Амстердама так і залишлася першою в турнірній таблиці. Чемпіона країни т не було виявлено - два лідери вийшли у Лігу чемпіонів.

Суперник "Динамо" грає за класичною нідерландською схемою. АЗ використовує схему побудови гри 1-4-3-3. Акцент зроблено на короткий пас та контроль м'яча, а атака будується через фланги. Суперник "Динамо" дуже любить простір, але тактично слабкий, важко долає кількісну оборону, погано почувається в силовій боротьбі.

Суперник "Динамо" дуже любить простір, але тактично слабкий, важко долає кількісну оборону, погано почувається в силовій боротьбі.

Зірки АЗ грають в атаці. Найсильнішою ланкою команди є лінія атаки, де зібрані молоді зірочки команди. Головна ударна сила АЗ - центрфорвард 19-річний Майрон Боаду, який оцінюється майже у 20 млн євро. На правому фланзі 21-річний Келвін Стенгс, зліва - 24-річний Уссама Ідріссі. За всіма трьома гравцями атаки полюють клуби із провідних чемпіонатів. Лідером середини поля є ще один талант 22-річний Тен Копмейнерс. З досвідчених гравців - тільки воротар 29-річний Марко Бізот. Водночас оборона не відзначається надійністю.

Головному тренеру АЗ не вистачає досвіду. 41-річний Арнольд Слот очолює АЗ із літа 2019 року. До цього працював асистентом головного тренера та в командах другого за силою дивізіону Нідерландів. Робота в АЗ - перший серйозний та міжнародний досвід роботи для тренера. Еаставник "Динамо" Мірча Луческу має значну перевагу.

АЗ вже пройшов один раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. У 2 раунді кваліфікації віцечемпіон Нідерландів пройшов другу команду Чехії "Вікторію", Плзень. Майбутній суперник "Динамо" врятувався від поразки на 90+5 хвилині матчу завдяки пенальті. В овертаймі змогли дотиснути суперника, забивши два м'ячі. Причому останній провели вже в самому кінці гри, коли суперник кинув всі сили в атаку.

Головна ударна сила АЗ - центрфорвард 19-річний Майрон Боаду, який оцінюється майже у 20 млн євро

"Динамо" має кращу ігрову форму. Чемпіонат Нідерландів розпочнеться тільки 12 вересня. АЗ зіграв тільки один матч кваліфікації Ліги чемпіонів та проводить товариські матчі. До цього свою останню офіційну гру АЗ провів ще в березні.

"Динамо" та АЗ зустрічалися 10 років тому. В сезоні 2010/11 команди були в одній групі Ліги Європи. Тоді підопічні Олега Лужного у 3 та 4 турі змагань двічі перемогли представника Нідерландів.

Минулого сезону АЗ грав в єврокубках проти української команди. У кваліфікації Ліги Європи команда з Алкмара без проблем пройшла "Маріуполь". В Одесі гра завершилася в нічию 0:0. А в Нідерландах господарі не мали ніяких проблем - 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АЗ – команда-середняк, її треба проходити" - Маркевич

Протистояння "Динамо" та АЗ буде проходити із одного матчу. Гра відбудеться 15/16 вересня в Києві на НСК "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про першого суперника "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути