понеділок, 01 березня 2010 11:18

Сліпому лижнику не дозволили взяти участь в Олімпіаді

Сліпому лижнику не дозволили взяти участь в Олімпіаді

У неділю не збулася мрія канадського лижника Брайана Макківера. Макківер, який бачить менше 10%, і лише периферичним зором, кваліфікувався в збірну Канади на Ігри-2010 і готувався стати першим в історії спортсменом, який виступить як на Параолімпійських, так і на зимових Олімпійських іграх.

Однак тренерський штаб не включив 30-річного Макківера для участі в недільному марафоні. Мовляв, він слабший за інших канадських лижників.

"Я розбитий цим рішенням, яке я повинен поважати, але яке не робить мене щасливим", - сказав Макківер.

У віці 19 років Макківер вважався зіркою молодіжної збірної країни з лижних гонок, однак через спадкове невиліковне захворювання сітківки його зір став падати. Брайан був учасником двох Паралімпіад, вигравши сім нагород, чотири з яких золоті. Паралімпіада-2010 стартує 12 березня у Ванкувері.

Нагадаємо, у Ванкувері увечері 28 лютого за місцевим часом (рано-вранці 1 березня за київським часом) пройшла церемонія закриття зимової Олімпіади.

Україну у Ванкувері представляли 47 спортсменів. Найкращий результат українців - 5-е місце лідера наших біатлоністів Андрія Дериземлі у спринтерській гонці в перший же день Олімпіади.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Сліпому лижнику не дозволили взяти участь в Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути