понеділок, 01 березня 2010 08:52

У Ванкувері завершилася безмедальна для України Олімпіада

У Ванкувері завершилася безмедальна для України Олімпіада

У Ванкувері ввечері 28 лютого за місцевим часом (рано-вранці 1 березня за київським часом) пройшла церемонія закриття зимової Олімпіади.

На церемонії закриття Зимових Ігор у Ванкувері була обіграна технічна затримка, що виникла на відкритті Олімпіади, коли одна з опор олімпійського вогню не піднялася з підлоги. Відомий канадський клоун Ів Дажене показав пантоміму з відкриттям люка в підлозі і "заївша" на відкритті опора зайняла своє місце.

Після виступу клоуна, який викликав пожвавлення на трибунах, олімпійський вогонь був запалений канадською спортсменкою Кетріоною Лемей Доан (Catriona Le May Doan), яка мала піднести свій факел на відкритті до тієї сумнозвісної опори.

Після запалення олімпійського вогню на арені з"явилися тисячі членів молодіжної організації Youth of Vancouver, які виконали композицію "O Canada", якій стоячи підспівували всі глядачі церемонії.

Потім на арені пройшов традиційний парад делегацій спортсменів, які брали участь в Іграх-2010.

Після проходу делегацій мер Ванкувера Грегор Робінсон передав олімпійський прапор президенту МОК Жаку Рогге, а той вручив його меру Сочі Анатолію Пахомову. За кілька днів до закриття Олімпіади у Ванкувері з"явилися повідомлення, що прапор для Сочі прийме президент РФ Дмитро Медведєв, однак пізніше вони були офіційно спростовані.

Після передачі прапора Московський Державний академічний камерний хор під керівництвом Володимира Мініна виконав гімн Росії. Потім глядачам була показана презентація Олімпіади-2014 за участю російського балету і солістів опери і телеміст з Москвою і Сочі.

Після представлення Сочі до присутніх на арені у Ванкувері і мільйонам телеглядачів звернувся Жак Рогге, який дав високу оцінку організатором минулих Ігор, подякував спортсменам, які брали в них участь, висловив співчуття Грузії, яка втратила спортсмена-саночника, і оголосив Зимову Олімпіаду-2010 закритою. Потім олімпійський вогонь був погашений, і всі чотири опори "сховалися" в підлогу, цього разу без будь-яких затримок.

У другій частині церемонії глядачам було запропоновано театралізоване шоу за участю канадських виконавців, відомих далеко за межами рідної країни, в тому числі, співаків Ніла Янга, Авріл Лавін і Аланіс Моріссет.

Всього в Зимових Іграх у Ванкувері взяли участь близько 2,5 тисяч атлетів з 82 країн світу, які боролися за 86 комплектів нагород у 15 видах спорту. Українські спортсмени залишилися без медалей, повторивши результат Олімпіади-2002 в Солт-Лейк-Сіті (США).

Україну у Ванкувері представляли 47 спортсменів. Найкращий результат українців - 5-е місце лідера наших біатлоністів Андрія Дериземлі у спринтерській гонці в перший же день Олімпіади.

За кількістю завойованих золотих медалей лідером Олімпіади-2010 стала Канада, на рахунку якої 14 найвищих нагород. За загальною кількістю виграних медалей перше місце зайняли Сполучені Штати - 37 медалей, включаючи 9 золотих.

За матеріалами Лента, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Ванкувері завершилася безмедальна для України Олімпіада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути