понеділок, 01 березня 2010 08:27

Гол Кросбі зробив збірну Канади з хокею чемпіоном Олімпіади

Гол Кросбі зробив збірну Канади з хокею чемпіоном Олімпіади

Збірна Канади виграла олімпійський хокейний турнір на Іграх-2010 у Ванкувері. У фінальному матчі канадці перемогли збірну США з рахунком 3:2.

Авторами голів у переможців стали Джонатан Тейвз, Корі Перрі і Сідні Кросбі. У складі американців відзначилися Райан Кеслер і Зак Парізе.

Тейвз відкрив рахунок у першому періоді на 13-й хвилині гри. На 27-й хвилині Перрі подвоїв перевагу канадської команди. Через п"ять хвилин один гол відіграв Кеслер. Після його кидка воротар збірної Канади Роберто Луонго не зміг зафіксувати шайбу.

Рахунок, який влаштовував збірну Канади, зберігався до останньої хвилини, проте американцям вдалося перевести гру в овертайм. Головний тренер збірної США Рон Вілсон замінив воротаря Райана Міллера на шостого польового гравця, і за 25 секунд до кінця третього періоду Зак Парізе зрівняв рахунок.

В овертаймі, який проводилося у форматі "4 на 4", успіху домоглися канадці. Кросбі забив вирішальний гол на восьмій хвилині додаткового часу.

Раніше бронзу олімпійського хокейного турніру виграла збірна Фінляндії, яка в матчі за третє місце перемогла Словаччину з рахунком 5:3.

Золота медаль, завойована хокеїстами, стала 14-ю для олімпійської збірної Канади на Іграх-2010. Канадці виграли медальний залік вперше в історії зимових Олімпійських ігор.

При цьому збірна Канади перевершила абсолютний рекорд за кількістю золотих нагород, завойованих однією країною на зимовій Олімпіаді. Раніше більше 13 медалей вигравали представники збірної СРСР (у 1976 році в Інсбруку) і Норвегії (у 2002 році в Солт-Лейк-Сіті).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Гол Кросбі зробив збірну Канади з хокею чемпіоном Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути