Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 10:27

"Шкода, що мені 60. А то взяв би автомат і поїхав захищати свою землю"

"Шкода, що мені 60. А то взяв би автомат і поїхав захищати свою землю"
"На Олександра Хижняка будуть рівнятись, як раніше рівнялись на Василя Ломаченка" - Дмитро Сосновський

Збірна України тріумфувала на домашньому чемпіонаті Європи з боксу. Завоювала шість медалей: три золоті, срібну і дві бронзові. Це рекорд. Стала першою у загальнокомандному заліку – вдруге в історії, після Ліверпуля-2008. Олександра Хижняка визнали найкращим боксером турніру.

Головний тренер збірної України Дмитро Сосновський розповів Gazeta.ua, що результат наших боксерів перевершив його сподівання.

Перед турніром розумів, що в нас є чотири-шість бойових одиниць, які реально можуть воювати за дві-чотири медалі, - каже Gazeta.ua Дмитро Сосновський. – А якби було п'ять медалей – одна-дві з них золоті – вважав би це великим успіхом. Здобули шість, з яких три золоті.

Наставник прокоментував виступ кожного з наших чемпіонів і фіналіста:

Справжнім лідером, двигуном команди стає Олександр Хижняк (вагова категорія до 75 кг). Тепер на нього будуть рівнятись, як раніше рівнялись на Василя Ломаченка. Він надійний, працьовитий. Найпринциповіший бій був у чвертьфіналі - з росіянином Петром Хамуковим, чемпіоном Європи 2015-го.

Віктор Вихрист (понад 91 кг) дуже прогресує останнім часом. Спаринги з Володимиром Кличком - перед боєм з Ентоні Джошуа дали йому дуже багато. Настільки емоційно піднесений приїхав зі спарингів. Він змінився, передня рука набагато краща стала.
Юрій Шестак (до 60 кг) – своєрідний боксер, має хороші антропометричні дані, він високий, фізично міцний. З бійцівськими рисами, шульга. Може боксувати значно краще. Але його трохи домашні трибуни "затиснули". Він не боксував, а бився. І заслужено став чемпіоном Європи. Не розумію росіян, які кажуть, що Мамедова засудили у фіналі. Він взагалі не мав боксувати у фіналі. Колишній наш боксер Павло Іщенко - нині представляє збірну Ізраїлю - мав бути там, а не Мамедов.

Микола Буценко (до 56 кг) не програв фінальний бій. Просто судді були "заточені" на перемогу його суперника з Англії Пітера Макгрейла. Якщо болгарський суддя не віддав Миколі перший раунд, то що у нього в голові робиться?

Як місцеві уболівальники ставились до росіян?

У Харкові все було дуже культурно, вболівальники з повагою ставились до російських спортсменів. Одного разу тільки під час звучання гімну Росії, півзалу не встало. А ще Тищенка і Мамедова засвистали. Але не тому, що вони росіяни, а через несправедливе суддівське рішення на їхню користь.

На турнірі у складі збірної Ізраїлю виступав екс-українець, чемпіон Європи 2013 року Павло Іщенко

Павло тренувався в мене чотири роки, я був його особистим тренером. Не мав права йому заборонити перехід. Попросив Федерацію дати добро. Але це не головне. Просто він мене сьогодні не цікавить як боксер в цій вазі. Тому що є Юрій Шестак, інші молоді спортсмени. До речі, в Харкові Іщенко вчинив, як патріот. Перед півфінальним боєм із Мамедовим він офіційно заявив, що якщо переможе росіянина, то проти українця у фіналі не вийде. Так, я ризикую. Але я впевнений, що сьогодні мої боксери сильніші за нього і повинні в нього вигравати. Якщо він переможе нашого боксера в чесному бою, означає, що на якомусь етапі я зробив помилку.

Дмитро Сосновський прокоментував недавній скандал з 18-річним боксером Майком Стиценком з Ізмаїла. Той розмістив фото з російським боксером і підписав: "Україна і Росія – братерські народи", а в коментарях написав, що "нормальна людина не піде в АТО"

Якщо ми братні народи, то чому вони стріляють у нас? Чому вони забрали нашу землю? Там, на Сході, воюють кращі. І кладуть голови за нас. Не йому оцінювати, хто там воює. Взагалі, доки Росія не поверне нам Крим, доки на Сході гинуть наші хлопці, Україна не повинна мати з Росією будь-яких відносин – у спорті, культурі, економіці. А як по-іншому? Шкода, що мені 60. А то взяв би автомат і поїхав захищати свою землю. Батьки, земля, віра в Господа – це основне, це те, що в людини немає права ніхто забирати.

Головний тренер поділився планами на чемпіонат світу. Він менш як за два місяці розпочнеться в німецькому Гамбурзі

Зараз кажуть: "У нас хороша команда, привозьте з чемпіонату світу п'ять медалей". Але це нереально. Буду задоволений однією-двома медалями. Тоді вважатиму цей рік дуже успішним. Двічі вийти на пік форми протягом двох місяців майже нереально. Порадив хлопцям щонайменше на 10 днів поїхати на море. Без боксу, фізичних навантажень. Навіть зарядки, щоб не робили. Щоб забули про бокс. А 14 липня заїжджаємо в Тисовець і безпосередньо починаємо готуватись до чемпіонату світу.

Цього місяця виконком МОК скоротив кількість вагових категорій у боксі в програмі Олімпійських ігор 2020 року з десяти до восьми, а в жінок збільшив з трьох до п'яти

Ставлюсь до цього негативно. Я взагалі негативно ставлюся до жіночого боксу. Коли гендерну політику приплітають до боксу – цього не розумію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці перемогли на чемпіонаті Європи з боксу

Євро-2017 вперше проходив в Україні. Турнір приймав Харків.

Зараз ви читаєте новину «"Шкода, що мені 60. А то взяв би автомат і поїхав захищати свою землю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути