вівторок, 27 червня 2017 00:50

Українці перемогли на чемпіонаті Європи з боксу

Автор: www.ukrinform.ua
  Український боксер Олександр Хижняк (ліворуч) переміг у фінальному поєдинку чемпіонату Європи з боксу Камсана Шахсуварлі з Азербайджану — 5:0
Український боксер Олександр Хижняк (ліворуч) переміг у фінальному поєдинку чемпіонату Європи з боксу Камсана Шахсуварлі з Азербайджану — 5:0

Українські боксери здобули шість медалей на чемпіонаті Європи серед любителів — три золоті, срібну і дві бронзові. Перемогли в загальнокомандному заліку. Другі — росіяни з п'ятьма медалями, дві золоті, треті — англійці з вісьмома нагородами, одна золота. Турнір уперше приймала Україна. Він відбувався у Харкові.

Українці вперше в історії змагань взяли таку кількість нагород. На попередніх мали щонайбільше п'ять. Удруге в історії континентальних чемпіонатів збірна України перемогла в командному заліку. Вперше це сталося 2008-го.

Також наші вибороли вісім із десяти можливих ліцензій на чемпіонат світу. Він пройде з 25 серпня до 3 вересня цьогоріч у німецькому Гамбурзі.

Найкращим боксером чемпіонату Європи визнали полтавця 21-річного Олександра Хижняка, вагова категорія до 75 кг. Чемпіон світу серед молоді-2012 переміг усіх п'ятьох своїх суперників із рахунком — 5:0. У чвертьфіналі здолав чинного чемпіона Європи росіянина Петра Хамукова. На турнірі продемонстрував видовищний бокс. Нині є головною надією збірної на чемпіонат світу-2017 та Олімпійські ігри-2020. Матиме хороші перспективи серед професіоналів.

Чемпіоном Європи в надважкій вазі став кременчужанин 25-річний Віктор Вихрист. По ходу турніру переміг румуна Міхая Ністора. На чемпіонаті Європи 2011 року той нокаутував нинішнього чемпіона світу серед професіоналів британця Ентоні Джошуа. У півфіналі Віктор здолав сильного росіянина Максима Бабаніна. Вихрист був спаринг-партнером Володимира Кличка, коли той готувався до бою з Джошуа. Його ж суперником у фіналі став британець Фрейзер Кларк — спаринг-партнер Джошуа. Вихрист виграв — 5:0.

Третім чемпіоном Європи став харків'янин 24-річний Юрій Шестак, вага до 60 кг. На шляху до фіналу з мінімальним рахунком, 3:2, переміг француза й англійця, а у фіналі виграв у росіянина Габіла Мамедова — 4:1.

Срібну медаль у Харкові завоював Микола Буценко, до 56 кг, бронзові — Дмитро Замотаєв, до 52 кг, і Євген Барабанов, до 69 кг.

Зараз ви читаєте новину «Українці перемогли на чемпіонаті Європи з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути