пʼятниця, 16 липня 2010 16:57

Скандалом у збірній Франції займеться спецкомісія

Скандалом у збірній Франції займеться спецкомісія

Президент Французької федерації футболу (FFF) Жан-П"єр Ескалетт створив комісію з розслідування скандалу, який мав місце в збірній Франції під час чемпіонату світу 2010 року, коли гравці бойкотували тренування на знак протесту проти відрахування нападаючого Ніколя Анелька. Про це повідомляє інтернет-видання Goal.com.

Під час ЧС-2010 Ескалетт оголосив про свою відставку, проте чиновник залишить посаду президента FFF лише 23 липня 2010 року. До комісії, створеної Ескалеттом, увійшли три людини, вибрані самим президентом FFF, а також керівниками професійної та аматорської ліг Франції.

Комісія має з"ясувати, що саме відбулося в збірної Франції 20 червня 2010 року і чи була відмова тренуватися єдиним рішенням команди. Члени комісії отримали право допитувати футболістів і тренерів збірної, а також інших членів французької делегації. Звіт про свою роботу комісія підготує до 15 серпня.

Анелька був відрахований зі збірної Франції 19 червня за образу головного тренера команди Раймона Доменека. 20 червня футболісти збірної Франції відмовилися тренуватися, а капітан команди Патріс Евра передав Доменеку відкритий лист, в якому гравці висловили невдоволення відрахуванням Анелька. 21 червня футболісти відновили тренування.

22 червня генеральний секретар Федерації футболу Франції (FFF) Анрі Монтей заявив, що ініціаторами бойкоту тренування стали Тьєррі Анрі, Ерік Абідаль та Вільям Галлас - друзі Анелька. Цього ж дня збірна вилетіла з ЧС-2010, поступившись в останньому матчі групового турніру команді ПАР (1:2).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Скандалом у збірній Франції займеться спецкомісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути