пʼятниця, 09 листопада 2007 13:55

Шевченко потрапив до сумнівної сотні кращих гравців світу 20 сторіччя

Асоціація футбольних статистиків опублікувала список ста кращих гравців світу за останнє століття, що миттєво викликав значний суспільний резонанс, повідомляє champion.com.ua з посиланням на Спорт Сегодня.

У основу рейтингу бралися кількість виграних титулів, рівень команд, за яку виступали гравці, а також чи мали вони в них капітанські повноваження. Нападникам нараховувалися додаткові бали за голи, захисникам - за сухі матчі.

У першій п"ятірці опинилися: Пеле, Рональдо, Ромаріо, Луїш Фігу і Зінедін Зідан. Крім Пеле решта фігурантів рейтингу або є діючими гравцями, або такими, що порівняно недавно завершили спортивну кар"єру.

Серед інших справжніх легенд світового футболу виділяється відносно невисоке становище Ейсебіо, Ференца Пушкаша, Йохана Круїффа, Альфредо ді Стефано і Боббі Чарльтона, що зайняли місця з 18-го по 23-є. У теж час, в сотню взагалі не потрапили такі гравці, як Гаррінча, Лев Яшин, Боббі Мур і Джордж Бест.

На цьому фоні виділяється сама присутність в списку ста кращих Алі Даеї, Хакана Шукюра, Біксана Лізаразю, Нванкво Кану, Йона-Даля Томассона і Яна Коллера.

У рейтинг не потрапили російські і радянські футболісти, а єдиним представником союзного простору став українець Андрій Шевченко, який зайняв 37-й рядок.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко потрапив до сумнівної сотні кращих гравців світу 20 сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути