Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 17:58

Опублікований список ста кращих футболістів XX століття

Асоціація футбольних статистиків опублікувала список ста кращих гравців світу за останнє століття, що миттєво викликав значний суспільний резонанс, повідомляє www.sports.ru.

У основу рейтингу бралися кількість виграних титулів, рівень команд, за яку виступали гравці, а також чи мали вони в них капітанські повноваження. Нападникам нараховувалися додаткові бали за голи, захисникам - за сухі матчі.

У першій п"ятірці опинилися: Пеле, Рональдо, Ромаріо, Луїш Фігу і Зінедін Зідан. Крім Пеле решта фігурантів рейтингу або є діючими гравцями, або порівняно недавно завершили спортивну кар"єру.

Головною сенсацією стала лише шоста позиція аргентинця Дієго Армандо Марадони,  який, як правило, не опускався нижче за друге місце в більшості опитувань.

Серед інших справжніх легенд світового футболу виділяється відносно невисоке положення Ейсебіо, Ференца Пушкаша, Йохана Круїффа, Альфредо ді Стефано і Бобі Чарльтона, що зайняли місця з 18-го по 23-є. У теж час, в сотню взагалі не потрапили такі гравці, як Гаррінча, Лев Яшин, Бобі Мур і Джордж Бест.

На цьому фоні виділяється сама присутність в списку ста кращих Алі Даеї, Хакана Шукюра, Біксана Лізаразю, Нванкво Кану, Йона-Даля Томассона і Яна Коллера.

У рейтинг не потрапили російські і радянські футболісти, а єдиним представником союзного простору став українець Андрій Шевченко, який зайняв 37-й рядок.
Зараз ви читаєте новину «Опублікований список ста кращих футболістів XX століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути