Ексклюзиви
середа, 04 березня 2009 20:28

Сергій Бубка роздав спортсменам Оскари

3 березня в столичному палаці "Україна" відбулась третя церемонія нагородження найкращих спортсменів року. Так звані Оскари вручали атлетам у 12 номінаціях.

Свято вели Олександр Мащенко, Валерія Ушакова, Сніжана Єгорова та Юрій Горбунов. На церемонію не прийшли Яна Клочкова, Лілія Подкопаєва і Катерина Серебрянська. Всі троє - члени української Академії спорту. Спортсменів вітали Сергій Бубка і Юрій Павленко. Від Верховної Ради прийшов Павло Костенко. Пообіцяв, що Рада прийме Закон про фізичну культуру. Кабінет міністрів України представляв віце-прем"єр-міністр Іван Васюник.

Яна Клочкова не прийшла на "Героя спортивного року"

Привітати атлетів також прийшли Віктор Павлік, Іво Бобул, Камалія, Богдан Ступка та Анатолій Хостікоєв. Ані Лорак заспівала героям спортивного року "Червону руту".До речі, представники шоу-бізнесу, які підтримували і надихали спортсменів на медалі безпосередньо в Пекіні також отримали свої нагороди. Віталій Козловський за церемонією слідкував із залу. На сцену вийшов тільки для нагородження.

Срібну призерку Олімпіади в Пекіні Ольгу Коробку ледь не розірвали на сувеніри. За автографами до важкоатлетки люди шикувались в чергу, а фотографи обсіли спортсменку зі всіх боків.

- Дуже приємно, що мене номінували на спортсменку року, я такого не очікувала. На що потратила призові поки не можу сказати. Це таємниця, - сміється Ольга.

Ольга Харлан з подругами другий рік поспіль поза конкуренцією в номінації "Найкраща команда року". Дівчата влітку здобули "золото" в Піднебесній. Оля розповіла про фотосесію для чоловічого журналу.

- Нам запропонували знятися для XXL ще перед Олімпіадою, ми довго думали і вирішили спробувати.

"Сенсація року" семиборка Наталя Добринська тільки зранку повернулася з Карпат. На церемонію прийшла разом з чоловіком і тренером Дмитром Поляковим. Друзів запросити не встигли. Олімпійська чемпіонка у сукні до колін і високих підборах. Каже, що так ходить рідко, тільки на подібні заходи. Під час змагань робить мінімальний макіяж.

- Дівчина завжди має гарно виглядати - зізнається Наталя. Про те що вона номінована на спортивний Оскар дізналася перед церемонією.

- Перемогу в номінації "Найкращий тренер" присвячую своїй сім"ї - не стримуючи радісних емоцій говорить Вадим Гутцайт. На нагородження головний тренер жіночої збірної з фехтування вийшов разом з донькою.

- Ми забули Олімпійські ігри і все почали з нуля. У нас з дівчатами на носі підготовка до чемпіонату світу та Європи. - Вадим каже, що його дочка займається в школі художньої гімнастики Ірини Дерюгіної.

- Не хочу, щоб донька фехтувала, я за дівчат дуже хвилююся, а якщо ще й моя там буде, я з"їду з глузду, - сміється олімпійський чемпіон з фехтування.

Бронзова призерка Афін і Пекіна з художньо гімнастики Ганна Безсонова перемогла у номінації "Народний вибір". На церемонію прийшла у довгій кремовій сукні.

- Побачила її у вітрині магазину і тільки чекала нагоди, щоб купити.

Переможці номінацій:

1. Найкращий спортсмен року – Василь Ломаченко
2. Найкраща спортсменка року – Інна Осипенко-Радомська
3. Найкращий тренер року – Вадим Гутцайт
4. Найкраща команда року – Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик, Ольга Жовнір)
5. Сенсація року – Наталія Добринська
6. Найкращий спортивний організатор року – Володимир Бринзак
7. Сильні духом (паралімпійські види спорту) - Андрій Калина
8. Меценат спортивного року – компанія МТС-Україна
9. Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту) – Микола Щербак – Сергій Попов
10. Спортивна слава України – Людмила Гуревич і Віктор Цибуленко
11. Народний вибір – Ганна Безсонова
12. Спеціальна нагорода "Чесна гра" – Микола Зоц
13. Спеціальна нагорода Міжнародного олімпійського комітету "За шляхетність та дотримання принципів Чесної гри" - Сергій Бубка
14. Спеціальна нагорода "За відданість справі" - Анатолій Усенко

ФОТО: Андрій Єловіков

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сергій Бубка роздав спортсменам Оскари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути