середа, 04 березня 2009 18:23

Василя Ломаченка визнали найкращим спортсменом року

У вівторок Національний олімпійський комітет нагородив найкращих спортсменів 2008 року. Церемонія пройшла на сцені столичного палацу "Україна".

У фойє атлети підтягуються за годину до початку церемонії.

— Друзі, давайте збиратися частіше, — каже Роман Гонтюк, 25 років, бронзовий призер Олімпіади з дзюдо. Розповідає "ГПУ", що не може забрати призові (350 тис. грн) із банку.

До Ольги Коробки, 23 роки, срібної призерки Ігор, за автографами шикується черга.

— На що витратила призові (500 тис. грн. — "ГПУ")? — перепитує. — Це таємниця.

Заходить колишній наставник київського "Динамо" Анатолій Дем"яненко, 50 років. Запитую, хто переможе в протистоянні "Динамо" — "Металіст". Тренер обмовляється. Спочатку каже "Металіст", а потім уточнює — "Динамо".

— Я вообще без понятия, в какой я номинации и что здесь будет, — зізнається олімпійський чемпіон Пекіна з боксу Василь Ломаченко, 20 років. Розмовляємо в залі палацу. До Василя підходить батько і тренер Анатолій. Обіймаючи сина, говорить, що кращого боксера в Україні ще не було. Спеціально до церемонії Василь купив темно-синій костюм у магазині. На фірмові дизайнерські речі, зізнається, не вистачає грошей.

З"являється чемпіонка з фехтування Ольга Харлан, 18 років. Проходячи повз Ломаченка, показує йому язика. Каже, що хоче вдруге виграти номінацію "Найкраща команда року". Недавно Харлан і подруги знялися для чоловічого журналу.

— Довго думали, але таки наважилися, — каже Ольга.

Початок церемонії затримується на півгодини. Виходить Ані Лорак і співає "Червону руту".

Сенсацією року визнано олімпійську чемпіонку з семиборства Наталю Добринську, 25 років. Вона тільки зранку повернулася з Карпат. На церемонію прийшла разом із чоловіком і тренером Дмитром Поляковим. Добринська в сукні по коліна і в туфлях на високих підборах. Каже, в такому вбранні ходить рідко, тільки на подібні заходи. Під час змагань робить мінімальний макіяж.

Оголошують найкращого тренера року — Вадима Гутцайта, 47 років.

— Победу посвящаю своей семье, — говорить він. На нагородження головний тренер жіночої збірної з фехтування — найкращої команди року — вийшов разом із донькою. Вона займається в школі художньої гімнастики Ірини Дерюгіної.

— Не хочу, чтоб она фехтовала, я за девочек страшно переживаю, а если и моя там будет, я с ума сойду, — сміється Гутцайт.

Найкраща спортсменка року веслувальниця Інна Осипенко-Радомська, 26 років, ходить спираючись на ціпок — травма коліна. Каже, що хотіла завершити спортивну кар"єру, але через місяць після переможної для себе Олімпіади скучила за водою. Тренується у Вінниці цілорічно.

Гонтюк не може забрати свої призові з банку

Бронзовий призер Олімпіади гімнастка-художниця Ганна Безсонова, 24 роки, перемогла у номінації "Народний вибір". На церемонію прийшла в довгій кремовій сукні.

— Побачила її у вітрині магазину і тільки чекала нагоди, щоб купити, — каже Безсонова.

Під кінець церемонії стався конфуз. На президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубку ледь не впала завіса, але його вчасно попередили ведучі свята.

Зараз ви читаєте новину «Василя Ломаченка визнали найкращим спортсменом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути