вівторок, 03 березня 2009 11:16

Серена Уїльямс виграла турнір на "Медісон-Сквер-Гарден"

Автор: REUTERS/Gazeta.ua
  Білл Клінтон та Біллі Джин Кінг вітають переможницю
Білл Клінтон та Біллі Джин Кінг вітають переможницю

Серена Уїльямс виграла у своєї старшої сестри Вінус 6-4, 6-3 і стала переможницею виставкового турніру BNP Paribas Showdown під патронажем Біллі Джин Кінг, яка повернула після 9-річної перерви теніс на найголовніший майданчик Нью-Йорка, "Медісон-Сквер-Гарден".

Чемпіонка Australian open Серена, яка перемогла володарку кубка Сюзан Ленглен 2008 року Ану Іванович у півфіналі, отримала 400 000 доларів призових. Вінус, переможниця двох останніх турнірів WTA в Дубаях та Акапулько, отримала 300 000 доларів призових. Торішня чемпіонка "Уїмблдону" у півфіналі обіграла третю ракетку світу, сербку Олену Янковіч.

Сербські тенісистки отримали по 250 000 доларів призових за участь у цьому змаганні.

"Вінус і я - ми дуже задоволені, що граємо тут, - сказала Серена. - Все було насправді чудово".

Вінус, яка веде в "родинному" рейтингу WTA зі кількістю перемог 10-9, сказала: "Я дуже старалася, але Серена сьогодні була краще".

Перед фінальним матчем відбулася церемонія, яка була присвячена ідейному натхненнику цього турніру та великій американській тенісистці Біллі Джин Кінг. Церемонію вів колишній президент США Білл Клінтон.

"В Америці були мільйони молодих дівчат, які мріяли про спорт, але не могли перетворити свої мрії на дійсність. Це було до того, як з"явилася Біллі Джин Кінг. Вона зробила дуже багато чого не тільки для тенісу, а й взагалі для спорту. Вона допомогла жінкам стати на один ступінь із чоловіками. Це великий крок, на який здатна тільки справжня жінка, справжня спортсменка", - наводить слова Клінтона "Спорт день за днем".

Спорт день за днем, sports.ru, reuters

Зараз ви читаєте новину «Серена Уїльямс виграла турнір на "Медісон-Сквер-Гарден"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути